Съвети за начинаещи готвачи.
stiv1961
- майстор
331 мнения в "Рецепти за ,,Валандар""
filmatoplo
- майстор
- Мнения: 17830
Изглежда апетитно , как ли ухае
filmatoplo
- майстор
- Мнения: 17830
С по голям чук няма ли да се оправят .
stiv1961
- майстор
- Мнения: 5124
Пърленки
500 г брашно
400 мл кисело мляко
1 бр. яйце
20 г мая за хляб
3 с.л. олио
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
щипка сода за хляб
От изброените продукти се замесва средно меко, еластично тесто. Оставя се да втаса около половин час. От тестото се правят топки, които след това с намаслени ръце се изтъняват на тънки питки. Пекат на на валандара. След като се изпекат се намазват с масло и се поръсват с шарена сол. Може също да се намажат с чесново или с някакво друго ароматно масло.
Киселото мляко може да се замени наполовина с вода. Изпичането става за около 3-4 минути.
500 г брашно
400 мл кисело мляко
1 бр. яйце
20 г мая за хляб
3 с.л. олио
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
щипка сода за хляб
От изброените продукти се замесва средно меко, еластично тесто. Оставя се да втаса около половин час. От тестото се правят топки, които след това с намаслени ръце се изтъняват на тънки питки. Пекат на на валандара. След като се изпекат се намазват с масло и се поръсват с шарена сол. Може също да се намажат с чесново или с някакво друго ароматно масло.
Киселото мляко може да се замени наполовина с вода. Изпичането става за около 3-4 минути.
lov
- майстор
- Мнения: 6263
stiv1961 написа:Пърленки
.
Само ми текат лигите с тея рецепти ама пусто все няма време да направя моя и да се отчета и да ви подразня и аз. Така ме е яд че няма време даже новата си фото соларна маска не съм пробвал.
Относно пърленките особебно лесно става ако си имаш домашна фурна за хляб. Стават и по рецептата със сода както и с мая. Втората по ми се нрави че е по мързелива и хартисалото тесто го прибирам за следващото угощение в хладилника. Но аз предварително правя отделните късове тесто на топчета и така ги оставям да втасат. Нали съм си и по мързелив за разточването ползвам една италианска машинка за кори и макарони. Представляват два метални вала и само подаваш тестото и си излиза готова разточена пърленка.
Тема "Рецепти за ,,Валандар"" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!