• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 34
Съвети за начинаещи готвачи.
stiv1961 - майстор
И още малко:

Прикачен файл

131120111518.jpg

Прикачен файл

131120111519.jpg

Прикачен файл

131120111520.jpg

Прикачен файл

131120111521.jpg Готовото ястие
filmatoplo - майстор
:) Изглежда апетитно , как ли ухае :? :-D :drinkers:
kuger - майстор
Това, дето го показвате, ако не е садизъм, здраве му кажи :axe:
Имам два диска на двора, но и двата са криви и къдрави, май няма да ги бъде, а ме запалихте и мене!
stiv1961 - майстор
И къдравите стават, само губиш малко площ за мръвките :)
kuger - майстор
stiv1961 написа:
И къдравите стават, само губиш малко площ за мръвките :)
Стават, само дето са имали среща от третия вид с твърд предмет :?
filmatoplo - майстор
С по голям чук няма ли да се оправят :? :) .
stiv1961 - майстор
Нагряване му е майката.И то яко, може би с пропан-бутанова горелка :?
kuger - майстор
Абе,то подскача като препържен калмар, и звъни, като го удариш с чука.
stiv1961 - майстор
Пърленки
500 г брашно
400 мл кисело мляко
1 бр. яйце
20 г мая за хляб
3 с.л. олио
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
щипка сода за хляб
От изброените продукти се замесва средно меко, еластично тесто. Оставя се да втаса около половин час. От тестото се правят топки, които след това с намаслени ръце се изтъняват на тънки питки. Пекат на на валандара. След като се изпекат се намазват с масло и се поръсват с шарена сол. Може също да се намажат с чесново или с някакво друго ароматно масло.
Киселото мляко може да се замени наполовина с вода. Изпичането става за около 3-4 минути.
lov - майстор
stiv1961 написа:
Пърленки
.

Само ми текат лигите с тея рецепти ама пусто все няма време да направя моя и да се отчета и да ви подразня и аз. Така ме е яд че няма време даже новата си фото соларна маска не съм пробвал.
Относно пърленките особебно лесно става ако си имаш домашна фурна за хляб. Стават и по рецептата със сода както и с мая. Втората по ми се нрави че е по мързелива и хартисалото тесто го прибирам за следващото угощение в хладилника. Но аз предварително правя отделните късове тесто на топчета и така ги оставям да втасат. Нали съм си и по мързелив за разточването ползвам една италианска машинка за кори и макарони. Представляват два метални вала и само подаваш тестото и си излиза готова разточена пърленка.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 34

Тема "Рецепти за ,,Валандар"" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: