Да допълня -стори ми се че поставяш рибата сурова и заливаш с топла марината сигурно и така става .Аз ползвам една 35 годишна рецепта гръцка , първо рибата леко се запържва , друго което не видях е да слагаш скилидка нарязан чесън без него не е същото , ако си забравил -преди да го консумираш пак може да сложиш 1-2 часа стига да се овкуси .Количеството на бахара може да се намали на 3-4 зърна на буркан -той е достатъчно силен .От миналата година ми остана само 1 бурканче А относно Валандрите -край вече с часното производство -патентовал съм ги , познайте как ми се казва фирмата .
Айде и аз да се пофала от днес. Рецептата е следната:
продукти:
500гр.-свинско месо
3бр. праз лук
5гл. кромит лук
1бр чесън
150-200гр кисели краставички ( от туршия)
400гр. доматено пюре
500мл. домашен телешки бульон ( направен лично от мен)
подправки:
1 ч.л. сол
0,5ч.л.захар
2 щ. мащерка
2щ. майорана
2щ. риган
мн. малко смардала
Свинското месо мариновах с горчица и соев сос. Оставих го в хладилника докато подготвя останалите продукти. Праза нарязан на жулиени, лука на полумесеци, чесънът на ситно.Запалих огъня подгрях валандера и сложих олио и сол след като загря сложих месото, след около 5мин. добавих праза, лука и чесъна и подправките. Запържих докато лука стана прозрачен, след това излях около 250мл. от бульона. Оставих го да покъкри, като оставих само на жара чудото. След като поизвря бульона и остана на мазнина сипах доматеното пюре и останалия бульон. Бърках докато пюрето започна да потъмнява( това означава че течността от бульона се е изпарила) и снех от жарата. Сега гледам мото гп и мезя с гозбицата. Искам да кажа, че се върнах във бремето когато чаках баба ми да свали гозбицата от огнището и да се намухам кат прасе.
Много големи благодарности на човека изпратил ми диска за това нарекох тази гозбица: КЕБАП СТЕФАН 62
9