Съвети за начинаещи готвачи.
MamaMy - майстор
Пуяк по кратунски

ръздел: Нъ чис бългЪрски
афтур: Kалина

Ши дода са уплача скришну най-пудир,
закот кумай за фаляни не е ич дажи...

За Коледа си пазарих идин гулям мисир
и викам си ши прая тиртиплия манджа.
Рицепки четах – пълнен със ... таквоз...
ко беши... нананас и мандарини, (!?)
утпосле задушен ф тава у сопствен сос...

Аман! То бива прустутии...

Ма празник, щоту й и ни мой така,
Калино, викам, зимай са у рЪци...
Запретнах крачули, ръкави, ей ма на –
са тикнах ф кулинарни сакатлъци.
Емпрувизация! Ей туй ши ви рича.
(гуляма грешка уткъм после са указа)

Напълних мисирака с коту имах пуд ръка,
щот мандарини, нананаси ни съм сяла..
Ма турих меки круши, индрише,
(наместу куркума – ни й разбирам)
кайма, уриз, зилен боб и вупщееее
какоту йощ ф мазету са намира.
Дуволну сол и люта чушка, чер пипер,
сушени гъби, чесън и куприва...
И другу ръгнах, ма ни помня. Кък да е...

Ино сумнение зимА да ма ублива,
га ситуирах тос ансамбъл у ина тава
и са прикръстих гату са упечи.
Ма стана чудну убаф буламач!
Чак кучиту ръмжа му утдалечи.

Ши слушам яз рицепки ут града!
Дан гу зачуля у гулемия гювеч със зели,
ми ши са прая зорлян будала!
Напрау ма й срам да са уплача ф селу!

Въри разправай ся за скопус, за тиртип...
Ино таквос ши й малку неуместну.

По-убу щеш да са пулучи катчели,
ку бях натъпкала мисира с весници!
hidrazin - майстор
нед мар 15, 2020 4:16 pmMamaMy написа:
Пуяк по кратунски...
На колко ракии???
:partyman:

Тема "Киселото зеле взе да се разваля,помогнете." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: