Съвети за начинаещи готвачи.
Гост
- специалист
1205 мнения в "Домашен майсторлък - месна диета :-D"
Чираче
- майстор
- Мнения: 3488
Ето и моите 55 бройки по около 50 см. Пълнени са на 8 декември, 2 пъти мачкани с пръсти/не с точилка/ за достигане на плоска форма. От тогава денонощно се ветреят с вентилатор в мазето, понеже имам лош спомен от високите температури миналата година. От няколко дни ги опитвам с Мерло.
Прикачен файл
P1010212-1.jpg (111.68 KиБ) Видяна 2154 пъти
SEV
- специалист
- Мнения: 525
Вчера съдействах на един приятел за умъртвяването на едно прасе .За похабения патрон,като "награда" получих бузите на прасето.Такова шарено,повечето сланина.Не знаех какво да го правя,гледах разни рецепт,но...........Нарязах го на парчета,колкото дланта ми,наредих го сол,сланина,сол сланина,това ми роди главата.Така съм правил сланина и по нова година като завали сняг,слагам сняг-той се топи,докато покрие сланините.В началото на май още не е гранясала.На прав път ли съм?Споделете ваши мнения,спешно,по разбираеми причини.
p.v.x
- майстор
- Мнения: 1306
SEV написа:На прав път ли съм?Споделете ваши мнения,спешно,по разбираеми причини.Бузи не се залагат със сол , като сланината.
Най добре стават , като се заварят подправени със сол.
След това ги овалваш в червен пипер и начукан чесън.
Ако ти носи на вкус , може да се добави и черен пипер.
После си ги прибираш в хладилника и си режеш когато ти е кеф.
До седмица в хладилника не би трябвало да има проблем.
ky-kyy
- майстор
- Мнения: 2076
p.v.x написа:Свари ги в зелева чорба. Праз лук на колелца, сух копър, пиперчета разни и яко цървено виноSEV написа:На прав път ли съм?Споделете ваши мнения,спешно,по разбираеми причини.Бузи не се залагат със сол , като сланината.
Най добре стават , като се заварят подправени със сол.
След това ги овалваш в червен пипер и начукан чесън.
Ако ти носи на вкус , може да се добави и черен пипер.
После си ги прибираш в хладилника и си режеш когато ти е кеф.
До седмица в хладилника не би трябвало да има проблем.
shotik
- майстор
- Мнения: 3460
Аз не съм гастроном , жена ми си прави каквото иска в кухнята, аз само потребявам.
Ама тази година един комшия / не знам по какъв повод или без повод/ ми даде първо 7 , после още 8 току-що направени суджука.
Каза ми да ги окача за пет дни, след това да ги сложа между нещо и затисна с около 20 кг тежест за пет дни и така докато изсъхнат.
Окачих първите /не знаех ,че пак ще ми даде/ на проветриво място на балкона , и рендосах четири дъски,сковах ги по две с напречни дъсчета
.На петия ден ги сложих между дъските и затиснах с бидона със зелето, тогава ми даде вторите. след пет дни смених местата, а днес пак направих упражнението.
След пет дни ще видя какво става с тях , а при хубаво време ще ги щракна за спомен, за първи път се занимавам с това, надявам се да станат добри подкови !
Ама тази година един комшия / не знам по какъв повод или без повод/ ми даде първо 7 , после още 8 току-що направени суджука.
Каза ми да ги окача за пет дни, след това да ги сложа между нещо и затисна с около 20 кг тежест за пет дни и така докато изсъхнат.
Окачих първите /не знаех ,че пак ще ми даде/ на проветриво място на балкона , и рендосах четири дъски,сковах ги по две с напречни дъсчета
.На петия ден ги сложих между дъските и затиснах с бидона със зелето, тогава ми даде вторите. след пет дни смених местата, а днес пак направих упражнението.
След пет дни ще видя какво става с тях , а при хубаво време ще ги щракна за спомен, за първи път се занимавам с това, надявам се да станат добри подкови !
Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!