Бе много домати слагате бре! Ето как ме е учила мене баба (поморийка)
25 килограма червени чушки (печени, обелени и смлени)
10 килограма червени камби (сурово смлени)
10 килограма патладжан (печен, изкиснат във вода, обелен и смлян)
6 килограма домати (сурово смлени)
5-6 върло лути чушлета (смлени)
Олио колкото поеме (обикновено литър и малко)
Сол и захар на вкус, като аз слагам 1-2 чаени чаши сол и още толкова захар и после, ако не ми харесва, добавям каквото е нужно.
Подправки други не слагам ама там си е въпрос на вкус (не че всичко останало не е)
За сравнение - баща ми пък (габровец ) си прави неговата като сменя килограмите на доматите и чушките т.е. 25 кила домати и 15-16 кила чушки. Камби не слага. Патладжана пак 10 кила. Та на края аз затварям между 22 и 25 буркана (зависи колко сме обирали тавата с пресния хляб купен специално за това), а той затваря около 16-18 буркана. Това при еднаква гъстота на материала. Отделно на него му отнема повече време да си пече краката на огъня, докато изври водата
25 килограма червени чушки (печени, обелени и смлени)
10 килограма червени камби (сурово смлени)
10 килограма патладжан (печен, изкиснат във вода, обелен и смлян)
6 килограма домати (сурово смлени)
5-6 върло лути чушлета (смлени)
Олио колкото поеме (обикновено литър и малко)
Сол и захар на вкус, като аз слагам 1-2 чаени чаши сол и още толкова захар и после, ако не ми харесва, добавям каквото е нужно.
Подправки други не слагам ама там си е въпрос на вкус (не че всичко останало не е)
За сравнение - баща ми пък (габровец ) си прави неговата като сменя килограмите на доматите и чушките т.е. 25 кила домати и 15-16 кила чушки. Камби не слага. Патладжана пак 10 кила. Та на края аз затварям между 22 и 25 буркана (зависи колко сме обирали тавата с пресния хляб купен специално за това), а той затваря около 16-18 буркана. Това при еднаква гъстота на материала. Отделно на него му отнема повече време да си пече краката на огъня, докато изври водата