Миленица написа:Благодаря на всички, които се включиха. Явно при мен вариантът с веенето на паламуда отпада щом съм му отрязала главите и особено опашките. Мислех за някакъв вариант да ушия торбички от тензух и така да го овеся, но ще се откажа.Хрилете обезателно се махат, а за веенето има решение,голяма игла, прошиване в близост до гръбнака и здраво стягане. Не е фатално, че няма прорез. То не е срез просто мушкате с по-тънък нож по продължение на гръбнака и леко към гърба, в посока опашката. Прави се с цел по-добро проникване на солта.
Признавам си, че ме притеснихте с това срязване по протежение на гръбначната кост до опашката - надявам се да ми се осоли нормално рибата и без този разрез.
Четейки отново постовете, се сетих, че при почистването на рибата, когато се запазват главите, е необходимо да се изрежат и хрилете и получилите се отвори също да бъдат запълнени с морска сол.
Ами това е засега, по съвет на пишещите в темата, ще забравя за известно време за рибата
През това време се надявам да сондираме повече мнения.
Предстои продължение ...
Голямо обяснение дадох