Съвети за начинаещи готвачи.
kuger
- майстор
327 мнения в ""Направи сама" на печката :)"
Andri01
- майстор
- Мнения: 8368
Онова," домашния ми любимец" от предната година сбира ,срязва по на 2/две/20-на броя такъв зелечук и ги праща да отнемат от въздухоплавателното пространство ФъФ фризера зимъска! Га се подсети / или аз подритна/ се вадят,и Фъф фурната по същата рецепта под покривчето на фолиото с последващо пречане като курортист на плажа. Тикветата обаче са чешит-тъмно зелени / на цвят,не на Фкус/,без семе От съдържанието им прави чишит разядка: чесан,майонеза,малко кисело мляко, щипка копърчец и това минато за кеф през бъркачката! Мммм с пречеени хапки е върха за ракийка.
Svetoslavoff1
- майстор
- Мнения: 1050
Кат е "затиквила" темата и аз да споделя:
От първата ръка та чак до есента често си правим тн "ладийки" - срязва се по дължина на две тиквичката, с лъжица се изстъргва внимателно, така че да остане стена на "ладийката" поне около 5мм. С изстърганото и каквото има друго се подготвя плънката, малко оризец, сиренце, понякога за по-плътен вкус може да се нареже крехък зелен боб. Има място за импровизации. В тавичка се нареждат, между тях остатъка от плънката, малко водичка и във фурната. Към края може да се залее с нещо яйчице с млекце или още в началото да се наредят отгоре резенчета домат.
Е, накрая ако е артисал някой лев може и пармезан да се настърже при сервирането.
От първата ръка та чак до есента често си правим тн "ладийки" - срязва се по дължина на две тиквичката, с лъжица се изстъргва внимателно, така че да остане стена на "ладийката" поне около 5мм. С изстърганото и каквото има друго се подготвя плънката, малко оризец, сиренце, понякога за по-плътен вкус може да се нареже крехък зелен боб. Има място за импровизации. В тавичка се нареждат, между тях остатъка от плънката, малко водичка и във фурната. Към края може да се залее с нещо яйчице с млекце или още в началото да се наредят отгоре резенчета домат.
Е, накрая ако е артисал някой лев може и пармезан да се настърже при сервирането.
Svetoslavoff1
- майстор
- Мнения: 1050
Нали си градски, да те открехна, пък ще почерпиш ))
Буца краве сирене оставям поне няколко месеца в хладилника, като периодично я обръщам, в началото върху салфетка да попива водата. Полека-лека се смалява, пожълтява и изсъхва.
Е те ти го пармезана!
Буца краве сирене оставям поне няколко месеца в хладилника, като периодично я обръщам, в началото върху салфетка да попива водата. Полека-лека се смалява, пожълтява и изсъхва.
Е те ти го пармезана!
crez
- майстор
- Мнения: 2716
Зелените тиквички са холандси сорт,само такива сея, почти без семки с много плътна консистенция и прекрасни за пълнене. Това ми е любимото ястие. Вчера пробвах салата от тлъстига (тученица и т.нhttp://bilki.bg/encyclopedia-bilki/tuchenitsa.html бурен в градината (само листата). Оказа се вкусна салата, с вкус на прясна маруля.
lov
- майстор
- Мнения: 6263
Съни написа:Печени са в тавата. Соса после отгоре го ливнах.По край тиквичките може да напълниш и някой домат със същата плънка. Много добре си пасват вкусовете при такава комбинация. В началото в къщи домата се пълнеше когато има хартисала плънка да не ходи зян. А сега задължително има сложени 50:50
Тема ""Направи сама" на печката :)" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!