• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
kuger - майстор
Нека му дам на тоя да духа прясно снесени и сварени, че да го видя. Нямат отлепяне!
Найденов - специалист
Stefan_62 написа:
Що то някой ги е духал ли :lol:
:-D
Не ,а защото със сигурност по яйцата ще има секрети от устната кухина на "обелвача" :!:
naB4o - специалист
Обелвача каза че слага сода бикарбонат за да падне пе-ха на черупката. Нещо такова ми се стори че каза, ама съм на няколко чаши вино и ми бяга английския :)

Едит: съсредотичх се и ще преведа: варят се 12 минути в 2 инча вода (5см) когато се слага вода се слага и лъжичка сода, за да увеличи pH (а не както писах по-рано) и намаля (нещо което не разбрах). После чуква отпред и отзад и духа :)
Илчо Илиев - майстор
stiv1961 написа:
Бая компресор трябва да си :-D , особено ако са малко по- сварени :-D .
А ако са по-рохкави......
VLADO66 - майстор
Номера с яйцата съм го правил-от едната страна яйцето се обелва съвсем малко/около 2мм. диаметър/ и от там се духа.От другата страна се бели диаметър около 5 стотинки.Духането особено при домашни/пресни/ яйца е сериозно :cool: :lol:
tanosliven - специалист
Винаги с духане е по лесно след това :-D :-D :-D
VLADO66 - майстор
tanosliven написа:
Винаги с духане е по лесно след това :-D :-D :-D
Може и със засмукване,но яйцата ще бъдат за собствена консумация. :)
vanyata - напреднал
Въпросът е като обелим тези продукти за 15 секунди, после какво да ги правим :)
VLADO66 - майстор
vanyata написа:
Въпросът е като обелим тези продукти за 15 секунди, после какво да ги правим :)
http://www.1001recepti.com/recipe/?reci ... ena-salata само не казвай че имаш някакъв приятел,който я прави по едиси какъв начин :)
  • 1
  • 2

Тема "Нещо улесняващо." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: