• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
koveslav - майстор
Ние я редим в съд,слагаме обилно едра сол и накълцан на ситно праз между редовете,затискаме и заливаме с вода от сняг или обикновена преварена,естествено следа като е изстинала..Нивото на водата-2-3 пръста по-високо от най-горния ред.Отлежава на хладно в избата.
Правим от готовата сланина едно приятно мезе:от измита от саламурата и леко изкисната сланина нарязваме ивици с дебелина 2-3см.Нареждаме ги прави,с кожата нагоре в плитка кутия,така че между парчетата да остане минимално разстояние.Заливаме с оцет до нивото на парчетата(като заемат цялата площ на дъното на на избрания съд и разстоянието м/у тях е малко,отива малко оцет) и оставяме да престои около час.После се измиват обилно и се оваля в подправки на вкус.Парчетата се загъват в найлонови пликчета и се слагат в камерата.Така винаги имаме под ръка готово и приятно за консумация мезе,лошото е че вкуса на сланината "олеква", а възкиселкото и подправките разяждат и много лесно се прекалява...:D Наздраве и от мен.

Прикачен файл

Photo0579.jpg
filmatoplo - майстор
Аз я ям до пръсване , е едно парче ми стига -с чесън :lol: .но сега спрях че контактувам с люде постоянно :supz:
jorkataG - специалист
Филме по принцип се отделя до ципата, това са 2-3 санта НО остави кожата.
filmatoplo - майстор
Тази есен ще пробвам рецептата ви ,до сега не бях ял сланина от диво прасе , комшията е ловец и горски и за мезе само такава донася .По принцип не си личи , но сега вече я познавам :) .Това зад ципата уж се маха - на масата са все гларуси -аз режа те лапат :lol: .
filmatoplo - майстор
Ако на някой му е излишно полувин кило от миналата година да праща ,приемам по еконт за м сметка :drinkers: .Далеко е коледа , а миналогодишната свърши отдавна :yawinkle: .
  • 1
  • 2

Тема "Сланина" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: