Ние я редим в съд,слагаме обилно едра сол и накълцан на ситно праз между редовете,затискаме и заливаме с вода от сняг или обикновена преварена,естествено следа като е изстинала..Нивото на водата-2-3 пръста по-високо от най-горния ред.Отлежава на хладно в избата.
Правим от готовата сланина едно приятно мезе:от измита от саламурата и леко изкисната сланина нарязваме ивици с дебелина 2-3см.Нареждаме ги прави,с кожата нагоре в плитка кутия,така че между парчетата да остане минимално разстояние.Заливаме с оцет до нивото на парчетата(като заемат цялата площ на дъното на на избрания съд и разстоянието м/у тях е малко,отива малко оцет) и оставяме да престои около час.После се измиват обилно и се оваля в подправки на вкус.Парчетата се загъват в найлонови пликчета и се слагат в камерата.Така винаги имаме под ръка готово и приятно за консумация мезе,лошото е че вкуса на сланината "олеква", а възкиселкото и подправките разяждат и много лесно се прекалява... Наздраве и от мен.
Правим от готовата сланина едно приятно мезе:от измита от саламурата и леко изкисната сланина нарязваме ивици с дебелина 2-3см.Нареждаме ги прави,с кожата нагоре в плитка кутия,така че между парчетата да остане минимално разстояние.Заливаме с оцет до нивото на парчетата(като заемат цялата площ на дъното на на избрания съд и разстоянието м/у тях е малко,отива малко оцет) и оставяме да престои около час.После се измиват обилно и се оваля в подправки на вкус.Парчетата се загъват в найлонови пликчета и се слагат в камерата.Така винаги имаме под ръка готово и приятно за консумация мезе,лошото е че вкуса на сланината "олеква", а възкиселкото и подправките разяждат и много лесно се прекалява... Наздраве и от мен.