Съвети за начинаещи готвачи.
kopaiko - специалист
Здравейте.Имам спор с колеги за какво се слага натриевия бензоат на трушии и кисело зеле.Според мен се слага за прекъсване процеса на ферментация да го кажа,да не става кисела или солена трушията и зелето. Никога не съм го ползвал и нямам наблюдение от ефекта му.
ESPACE - майстор
Наистина за това се слага. И смени натриевия бензоат с калиев сорбат. Не променя вкуса и се води по-безвреден.
stiv1961 - майстор
Същото мислех да пиша и аз, сорбата го ползвам от 3-4 години даже и за вино, не само за туршии.
pet.kan - специалист
и аз съм за сорбата
в консервната промишленост се ползва основно той
за прекъсване ферментация/консервация доза 1 г на 1 кг (продукт вкл.течността)

Тема "Натриев бензоат?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: