Съвети за начинаещи готвачи.
mumar - специалист
Бихте ли споделили кой какво рибе смята да приготвя и някоя тънкост
EDI - майстор
Аз обичам шаран на скара, цепя ги на две и ги мятам на огнището, после с риятели печем и пийваме винце.
Dewalt - специалист
Шаран ще да е.
Увит в тесто.
После в фолио.
И директно в фурната.
Пък после става като мозъче - крехкичък с бялото винце ...................... :drinkers:
panalov - специалист
Dewalt дай повече подробности.
Dewalt - специалист
Разточваш тесто - дебело около сантиметър.
Приблизителна големина - колкото да увие рибата.
Тестото е нормално.
Изчистваш рибата от вътрешностите и я тупваш няколко пъти в брашно.
Завиваш я с тестото.
Поставяш в тава и завиваш в фолио,или увиваш в фолиото и директно в фурната.
Печеш според фурната.
Като извадиш после е ............................
torbalan - Дървен философ
на мен пак ми се яде сьомга...

ако пътувам някъде, където има метро - ще купя сьомга и ще я метна на тигана...
отделно правя и пюре от грах :)
mumar - специалист
Какви подправки използвате и как се справяте с костите?
ArturDent - Почти Безобиден
torbalan написа:
на мен пак ми се яде сьомга...
Ама традицията повелява да се яде шаран.
И трябва да е с люспи. Чистят се после де.
torbalan - Дървен философ
не съм кръщаван, така че все тая каква е традицията ;)
ArturDent - Почти Безобиден
torbalan написа:
не съм кръщаван, така че все тая каква е традицията ;)
То и аз не съм особено набожен, но това не ми пречи да се отдавам на йедениьие и пийенийе по празниците.
Пък и си на Дунава, грехота е да не праснеш едно шаранче, може и бракониерско.

Тема "Наближава Никулден" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: