Съвети за начинаещи готвачи.
pipilica - майстор
Ся правим нектар от кайсии но нямам стъклени бутилки и имам идея да го затворя в шишета от бира двулитрови. Добра ли е идеята, наливам врял нектар докато прелее и навивам бързо капачката. Нали идеята е да няма въздух.
stiv1961 - майстор
Ако налееш врял нектар бутилката ше се сврачкоса :-D , ще се нагърчи. Нямаш ли малки бурканчета от пюрета например?
pipilica - майстор
Ми нямам, то много ще стане сигурно към 40 литра. В крайна сметка ще го затварям в нормални буркани.
nikolovvd - майстор
pipilica написа:
Ми нямам, то много ще стане сигурно към 40 литра. В крайна сметка ще го затварям в нормални буркани.
Почвай от сега да събираш бутилки от натурални сокове с широко гърло за следващата година.
Има от 250 мл., 500 мл., 750 мл. и 1 литър, но са стъклени. Пластмасата при температура над 50 градуса започва да отделя отрови.
За сега можеш да обходиш барчетата за 250 мл. бутилки. По принцип ги изхвърлят.
http://www.google.com/search?q=frugo&es ... c7OeC5s%3D
pipilica - майстор
ОК
Тва за отровите не го знаех.
10х
Стиви - специалист
Дори да няма отрови, трябва да получиш вакум при изстиването, който няма как да стане в меки бутилки.

Тема "Един бърз въпрос." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: