Рецептата е изпитана многократно. Правят се и мариновани, но не са по моя вкус.
Ето и рецептата. За един буркан "Омния" са необходими от средни до по-дребни краставички Корнишони. На дъното се поставя изсъхнало съцветие копър. Подреждат се плътно краставичките. Слага се една супена лъжица едра морска сол и две супени лъжици домашна ракия над 50 градуса. Допълва се с вода, и се оставят на слънце. Буркана се разклаща сутрин и вечер. Може и през деня. При ферментацията част от сока излиза навън, при което останалите на сухо краставички побеляват. За да не стане това, трябва да се постави над краставичките речен камък. Периодично се допълва с вода. До една седмица са готови, след което се прибират в мазето на хладно. Получава се бяла утайка, която не е проблем. Преди консумация краставичките се изплакват с вода.
Приятен апетит!
Ето и рецептата. За един буркан "Омния" са необходими от средни до по-дребни краставички Корнишони. На дъното се поставя изсъхнало съцветие копър. Подреждат се плътно краставичките. Слага се една супена лъжица едра морска сол и две супени лъжици домашна ракия над 50 градуса. Допълва се с вода, и се оставят на слънце. Буркана се разклаща сутрин и вечер. Може и през деня. При ферментацията част от сока излиза навън, при което останалите на сухо краставички побеляват. За да не стане това, трябва да се постави над краставичките речен камък. Периодично се допълва с вода. До една седмица са готови, след което се прибират в мазето на хладно. Получава се бяла утайка, която не е проблем. Преди консумация краставичките се изплакват с вода.
Приятен апетит!