Съвети за начинаещи готвачи.
chapara - майстор
jekasus написа:
Само от бивши колбасари стават добри фаянсаджии :-D
5 години в занаята... Ама нерде месото, нерде фаянса :?
Неее, това бяха плахи опити да се измъкна от строителния бранш, да я подкарам малко по леко( м/у другото в тези опити като съдружник 50 на 50% открихме и първия фитнес център в Сф "Атлетик"
https://athletic-bg.com/wp/?gclid=Cj0KE ... AjH08P8HAQ

в далечната 1994 г. който още си върви) но пак ме грабна любовта към строителството :-D

Айде на кебапчеадата :drinkers:
dadko - майстор
Е, то това е "адана кебап" - кебапче на шиш
inspo - майстор
Ето нещо и от мен:

Прикачен файл

6.jpg
inspo - майстор
...

Прикачен файл

5.jpg

Прикачен файл

4.jpg

Прикачен файл

3.jpg

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

1.jpg
Mega - специалист
Темата малко позамря, но идват празници, придружени с хубаво време. Сега забърках нова смес по горните рецепти, а именно:

2 кг. свински джолан на кайма,
2 кг. телешки джолан на кайма,
400 гр. сланина - ситно смляна,
10 грама черен пипер,
8 грама кимион,
40 грама сол,
150 грама ситно накълцан лук,
вместо вода, бяло вино.

Оставям това да отлежни няколко дни, резултатите след празниците. ;)

Прикачен файл

2015-09-16.jpg
koveslav - майстор
Mega написа:
Темата малко позамря, но идват празници, придружени с хубаво време. Сега забърках нова смес по горните рецепти, а именно:

2 кг. свински джолан на кайма,
2 кг. телешки джолан на кайма,
400 гр. сланина - ситно смляна,
10 грама черен пипер,
8 грама кимион,
40 грама сол,
150 грама ситно накълцан лук,
вместо вода, бяло вино.

Оставям това да отлежни няколко дни, резултатите след празниците. ;)
Мале мила-5 кг кайма да чакат вкъщи,а ти да ходиш на работа и да чакаш дни наред......Е това ми обясни как го правиш,бе колега :D :D :D (шегувам се-личи,че си тертиплия)
vvg - специалист
Аз пък да подшушна, че са непретенциозни, само за непретенциозни хора. Вкусът на кебапчетата от детството го търся повече от 30 години, и то без особен успех. Няма го това, дето го продаваха из крайпътните ханчета и по съборите /в амбалажна хартия/. И това е.. :?



Преди около 2 месеца минахме през Арбанаси.Седнахме да обядваме в резиденцията на Т.Живков.
Та като видях кебапчета в менюто попитах сервитьора читави ли са и той отговори-Да,гаранция.
Поръчах си и ви казвам,че кебапчетата,които ми сервира ме върнаха в детството ми-дебели,сочни,вкусни,с леко розово недопечено в средата и страхотн :supz: о вкусно...
Kasap - специалист
Mega написа:
Темата малко позамря, но идват празници, придружени с хубаво време. Сега забърках нова смес по горните рецепти, а именно:

2 кг. свински джолан на кайма,
2 кг. телешки джолан на кайма,
400 гр. сланина - ситно смляна,
10 грама черен пипер,
8 грама кимион,
40 грама сол,
150 грама ситно накълцан лук,
вместо вода, бяло вино.

Оставям това да отлежни няколко дни, резултатите след празниците. ;)
Това с лука е грешка. Не бива да отлежава с лук повече от няколко часа.

Тема "Ресепти за домашни кюфтета и кебапчета на скара." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: