Колеги, предивид пихтиестата маса пълна с Е-та, която ни продават по магазините вместо кюфтета и кебапчета за скара, предлагам да изровим старите рецепти от роднини, книги, справочници и да ги споделим. С две думи, кой как ги прави вкъщи. Ще започна с една проста рецепта, която ми се получава добре, нямам претенциите да е автентична.
60% свинско (плешка), 40 телешко (плешка) ми ги мелят пред мен в магазина. След това започвам месене. Добаям бяло вино, малко кимион, малко чили, черен пипер, повечко ситно нарязан лук, ситно нарязан магданоз. Като добавка топя 5-6 лъжици свинска мас, да са по-сочни на скарата. Всичко това осмесвам много добре. Оставям ден в хладилника да отлежи, след това пак меся, ако има нужда слагам малко газирана вода. След това на скарата. ;)
60% свинско (плешка), 40 телешко (плешка) ми ги мелят пред мен в магазина. След това започвам месене. Добаям бяло вино, малко кимион, малко чили, черен пипер, повечко ситно нарязан лук, ситно нарязан магданоз. Като добавка топя 5-6 лъжици свинска мас, да са по-сочни на скарата. Всичко това осмесвам много добре. Оставям ден в хладилника да отлежи, след това пак меся, ако има нужда слагам малко газирана вода. След това на скарата. ;)
Последна промяна от Mega на пон сеп 07, 2015 9:28 pm, променено общо 2 пъти.