От всичко четено по тази тема,ето това ми звучи най-достоверно http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=5&t=2563
- 1
- 2
Съвети за начинаещи готвачи.
koveslav
- майстор
19 мнения в "Алкохол от царевица"
miroki
- майстор
- Мнения: 1885
Баща ми прави водка от царевица и жито смесено и може да имаше и ечемик. Но не се смила, а цели зърна. Като материала се ползва 3 пъти. После се мие, суши и по малко на кокошките, да са весели преди скубане.
Слага се повечко лимонтузу в материала иначе сладни.
Аз лично я харесвам с есенция мастика. Харесвам анасонлийка. Често я докарва, като пещерската. При това си става на кристали.
Тъкмо сега се суши последното зърно.
Пп. Уискито също тече прозрачно от казана. Спането в бурето е важно. Като е необходимия брой годин.
Слага се повечко лимонтузу в материала иначе сладни.
Аз лично я харесвам с есенция мастика. Харесвам анасонлийка. Често я докарва, като пещерската. При това си става на кристали.
Тъкмо сега се суши последното зърно.
Пп. Уискито също тече прозрачно от казана. Спането в бурето е важно. Като е необходимия брой годин.
- Мнения: 5
Да споделя моя опит
60 литрово бидонче
2 пакетчета мая на Доктор Йоткер
10 кг захар
5 кг царевица
45 литра вода
Като преври отделям в туби, и добавям към царевицата отново вода и захар,докато събера за един казан
Вариш само бистрото на материала
60 литрово бидонче
2 пакетчета мая на Доктор Йоткер
10 кг захар
5 кг царевица
45 литра вода
Като преври отделям в туби, и добавям към царевицата отново вода и захар,докато събера за един казан
Вариш само бистрото на материала
biol
- специалист
- Мнения: 53
Съвет от биотехнолог
От всяко зърно става спирт (уиски)
Има много народни рецепти, но малко по модерна.
Смилате царевицата едро, може и да добавите ечемик , (пшеницата има много белтъци и трябва повече баеене , но не е проблем малко, някой я препоръчват да се слага заради азот - помага на ферментацията )
Първото нещо за царевицата (зърно) е стъпката малцуване, "инженерите" му викаме озахаряване.
Важно е да се загрее кашата на 70 градуса , ама да не прегори. Има много начини -
Аз най ми хареса- канта от кола пълни се с вода - бързовар с терморо контролер (има готови решения за 15лв) Та тази канта се топва в бидона и го грее прекрасно без да загаря - да се бърка кашата. Има много по интелигентни решения но това съм виждал- евтино и работи.
като се стопли се слага амилаза - Пример - http://beer-bg.com/index.php?main_page= ... ucts_id=58 не ги рекламирам не ги познавам 30-40 може и повече ама е достатъчно
След това нататък си го знаете. Препоръка на този сайт видях и дрожди за ракия , има и на други фирми който докарват и по висок градус . хленбите не докарват градус
От всяко зърно става спирт (уиски)
Има много народни рецепти, но малко по модерна.
Смилате царевицата едро, може и да добавите ечемик , (пшеницата има много белтъци и трябва повече баеене , но не е проблем малко, някой я препоръчват да се слага заради азот - помага на ферментацията )
Първото нещо за царевицата (зърно) е стъпката малцуване, "инженерите" му викаме озахаряване.
Важно е да се загрее кашата на 70 градуса , ама да не прегори. Има много начини -
Аз най ми хареса- канта от кола пълни се с вода - бързовар с терморо контролер (има готови решения за 15лв) Та тази канта се топва в бидона и го грее прекрасно без да загаря - да се бърка кашата. Има много по интелигентни решения но това съм виждал- евтино и работи.
като се стопли се слага амилаза - Пример - http://beer-bg.com/index.php?main_page= ... ucts_id=58 не ги рекламирам не ги познавам 30-40 може и повече ама е достатъчно
След това нататък си го знаете. Препоръка на този сайт видях и дрожди за ракия , има и на други фирми който докарват и по висок градус . хленбите не докарват градус
- Мнения: 14028
biol написа:Съвет от биотехнологOhYes!
......
- 1
- 2
Тема "Алкохол от царевица" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!