Някой правел ли е подобно нещо и каква е технологията. Трябва да е силно люто.
Намеренията ми са да си направя 1-2 литра и да ги разфасовам в малки шишенца. Най-лесно е за люто да си направя печени малки чушлета в буркани, но тези сосчета са вкусни и вървят на всяка манджа. Трябва да имат трайност, а не след месец да се развалят от вкисване. Технологията на домашна лютеница с пре-много чушлета дали ще е подходяща и какви други съставки се слагат за овкусяване.
Има разни рецепти, но кажете нещо пробвано реално, че някой път купешките рецепти не ми се получават.
Намерих една рецепта, но ми се струва много сложна...
- Почистете чушките от дръжките. Носете ръкавици. Иначе ръцете ви ще са люти цял ден и
- Смелете почистените чушки в блендер и добавете сол. Солта ще помогне за отделянето на лютите сокове
- Добавете вода, колкто да се покрият смлените чушки
- Притиснете сместа с нещо тежко и оставете така за 30 дни. Желателно е да съхранявате сместа в дървен и непрозрачен керамичен съд
- След 30 дни преместете в чист контейнер и добавете ябълков оцет на вкус.
- Оставете така за 1 седмица
- След това минете сместа през ситна цедка, за да няма семки и парченца чушка във вашия сос Табаско
- Съхранявайте в плътно затворено стъклено шише в хладилник
Намеренията ми са да си направя 1-2 литра и да ги разфасовам в малки шишенца. Най-лесно е за люто да си направя печени малки чушлета в буркани, но тези сосчета са вкусни и вървят на всяка манджа. Трябва да имат трайност, а не след месец да се развалят от вкисване. Технологията на домашна лютеница с пре-много чушлета дали ще е подходяща и какви други съставки се слагат за овкусяване.
Има разни рецепти, но кажете нещо пробвано реално, че някой път купешките рецепти не ми се получават.
Намерих една рецепта, но ми се струва много сложна...
- Почистете чушките от дръжките. Носете ръкавици. Иначе ръцете ви ще са люти цял ден и
- Смелете почистените чушки в блендер и добавете сол. Солта ще помогне за отделянето на лютите сокове
- Добавете вода, колкто да се покрият смлените чушки
- Притиснете сместа с нещо тежко и оставете така за 30 дни. Желателно е да съхранявате сместа в дървен и непрозрачен керамичен съд
- След 30 дни преместете в чист контейнер и добавете ябълков оцет на вкус.
- Оставете така за 1 седмица
- След това минете сместа през ситна цедка, за да няма семки и парченца чушка във вашия сос Табаско
- Съхранявайте в плътно затворено стъклено шише в хладилник