сортът картофи трябва да е с по-малко съдържание вода и повече сухо вещество за съжаление повечето,който се продават на пазара са обратното ,някой се разпадат при пържене,други покафеняват и омекват трети колкото и да ги пържиш остават сурови и поемат много мазнина как ги правя аз
картофите препоръчвам сорт Агрия много подходящ за пържене
беля ги после ги измивам след,което ги подсушавам с хавлиена кърпа,режа ги на ренде бьорнер с него стават еднакви,но може и с нож по-тънко,правя ги на пръчки или чипс,пържа ги в добере зарята мазнина,като след няколко минути пържене разбърквам за да не останат слепени
картофите препоръчвам сорт Агрия много подходящ за пържене
беля ги после ги измивам след,което ги подсушавам с хавлиена кърпа,режа ги на ренде бьорнер с него стават еднакви,но може и с нож по-тънко,правя ги на пръчки или чипс,пържа ги в добере зарята мазнина,като след няколко минути пържене разбърквам за да не останат слепени