Искам да си правя пържени картофи и искам да са много хрупкави. Рязал съм на тънко, слагал съм в солена вода, в гореща солена вода и какви ли не галимации и пак стават меки след като се изпържат. А бланшираните хем са по-дебели, хем стоят по-твърди. За съжаление и по-безвкусни.
Искам да си правя домашни пържени картофи, които да са хрупкави гарантирано. Пържа ги на газов котлон в канче, защото рядко правя и не си заслужава да пускам фритюрника и да наливам 3 литра олио вътре.
По едно време ставаха много хубави, хрупкави дори и когато са студени. След това повече не мога да намеря такива картофи и все стават меки. Търся как да ги обработя, за да стоят твърди, без да си губят вкусовите качества.
Искам да си правя домашни пържени картофи, които да са хрупкави гарантирано. Пържа ги на газов котлон в канче, защото рядко правя и не си заслужава да пускам фритюрника и да наливам 3 литра олио вътре.
По едно време ставаха много хубави, хрупкави дори и когато са студени. След това повече не мога да намеря такива картофи и все стават меки. Търся как да ги обработя, за да стоят твърди, без да си губят вкусовите качества.