Не съм чувал за оцет от мед, но знаейки технологията за направа на винен или ябълков оцет се съмнявам, че само с мед ще стане оцет. Чувал съм, че медът вкисва, но не съм убеден, че това е оцетно вкисване - не съм спец, но зелето също вкисва, туршиите и те, но вкисването не е същото както при оцета.
Мога да ти предложа рецепта за ябълков оцет, в която да замениш захарта с мед, но не виждам смисъла да се зяносва мед за оцет.
Съвети за начинаещи готвачи.
Цецо
- специалист
5 мнения в "Оцет от мед"
Цецо
- специалист
- Мнения: 294
https://zelen.bg/biomagazin/veda/bio-ocet-pchelen-med/
Ябълков оцет си правя.Но понеже напоследък в търговската мрежа се продава оцет от пчелен мед /миналата седмица и в Лидл/ и аз съм пчелар съм любопитен как се прави ?
Ябълков оцет си правя.Но понеже напоследък в търговската мрежа се продава оцет от пчелен мед /миналата седмица и в Лидл/ и аз съм пчелар съм любопитен как се прави ?
preslav
- майстор
- Мнения: 5370
пон ное 26, 2018 8:17 pmЦецо написа: https://zelen.bg/biomagazin/veda/bio-ocet-pchelen-med/Цитат от статията "При добавяне на вода и закваска медът се превръща в медено вино и чрез метода на оцетнокисела ферментация в модерни апарати- ацетификатори при строг контрол на температурата и количеството въздух, се получава този изключителен продукт – оцет от мед." - според мен там е разковничето, първо вино от мед, после оцет. Следвайки логиката на правенето на вина ще трябва медът да се разреди с вода до получаването на мъст с 15-16 захарни градуса, да се добавят дрожди за бяло вино и активатор (което е манджата за дрождите). След приключване на бурната ферментация, полученото слабо вино трябва да се остави при широк достъп на кислород т.е. съд покрит само с марля. По логиката на другия оцет, оцетната гъба ще се самозавъди, температурата трява да е над 25 градуса, времето за готовност на оцета, ще е 70-90 дни.
Ябълков оцет си правя.Но понеже напоследък в търговската мрежа се продава оцет от пчелен мед /миналата седмица и в Лидл/ и аз съм пчелар съм любопитен как се прави ?
Успех!
Тема "Оцет от мед" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!