Съвети за начинаещи готвачи.
Lisko - майстор
чет апр 18, 2019 2:01 pmEDI написа:
Какви мазнини, какви машини, бре :lol: .Стара метална кутия от аншоа, халва, бисквити и т.н., слага и се дълга дървена дръжка с две видии, на капака се завива чеп да може да се пипа и вътре се насипва царевицата - българска, родна от собствената градина.После на огъня, друсаш малко и си готов.
Това звучи здравословно :)
Обаче трябва да обясниш на потенциалните читатели колко се слага, за да не се препълни като почне да пука.
EDI - майстор
Това вече по усет.Слага се малко, шепичка и сами стават. :lol:
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - специалист
Виждам-недовиждам и гледам тема " здравословно приготвяне на Луканки".
Викам я да видя кво пишете ...
Чета за някакви Пуканки и си викам, ко става тука бе?
Пък то аз за кво си мисля? - то за кво било. Айййй.
Lisko - майстор
пон апр 22, 2019 7:48 pmEDI написа:
Това вече по усет.Слага се малко, шепичка и сами стават. :lol:
Сега се сетих друго - в консервените кутии няма ли някакво покритие от вътрешна страна което предпазва от допир с метала?
То би създало миризма и отрови?
hidrazin - майстор
По принцип се правят от желязна тенекия с много тънко калаено покритие отложено електролитно.
Отвътре са лакирани и съдържат BPA (Бисфенол-А) ...
Ма той си изгаря след първото здраво обгаряне без пуканки.
Калаят не е проблемен.
:partyman:

Тема "Здравословно приготвяне на пуканки? :popcorn:" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: