Ето моята рецепта - люти чушки, по възможност най-люти, пекат се и се задушават в тенджерата - не се белят.Вземат се буркани с винтови капачки и се пълнят около 1/4 до 1/5 с оцет.Слага се една супена лъжица сол на по-малък буркан и 2 на по-голям, слага се мед една супена лъжица, 2-3 скилидки чесън, малко магданоз, 4-5 топченца черен пипер.Топлите задушени чушки леко се натъпкват в буркана.Долива се олио - по желание до горе.Може и по-малко, след което се долива с топла вода.Завиват се капачките и бурканите се обръщат.В продължение на 3-4 дена се преобръщат по един път на ден.След това.....да ви е сладко.
Тъкмо се чудех ей тук една торба подаръци, такива, люти кво да ги правя...Рецептата ми идва дюшеш. И като се има впредвид, че няма живи баби да дават акъл тъкмо навреме!
Мерси! Ще я пробваме!