• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Съвети за начинаещи готвачи.
Andri01 - майстор
Честито! И сега - за Коледа,нали? :partyman:
Гъби на скара, лекичко поръсени със сол и в собствен сос.
https://photos.app.goo.gl/QRjJxkXRKmn6tGJQ8
Под скарата има картофи, на предната имаше тиквички, а някъде зад камерата- голяма купа домати и краставици.
И всичко това, докато изследваме скалните ниши, обитавани от древни монаси.
https://photos.app.goo.gl/Q5qBGckm5LA39e2B7
Някой с идея за броколи, печурки и пр. разнообразие?!
По време на пости фантазията ми е подложена на изпитание, докато гравитира около традиционните боб, картофи, леща, ориз.
gogo7777 - майстор
Бамя, аспержи, моркови. Всичко цяло и у фурната.
:drinkers:
Аспержито може и на грил скарата.
Ще им дам втори шанс, само щото си ми симпатичен.
...на аспержите.
Останалите два ингридиента съвсем ги бях забравил. Тия моркови носят на много подправки.
Голям да порастеш!
Така вече се живее по леко. Наредих рецептите на челно място.
Благодаря!
kr1100 - майстор
пон апр 01, 2024 8:25 pmТрифон П.Трифонов написа:
Някой с идея за броколи, ..
броколи, карфиол на пара в мултикукър на водна баня и решетка под капака.
Манголд, коприва, лапад, спанак / попарване за 10 мин и после или на пюре или с ориз.
червено цвекло - настъргано/ нарязано, ябълков оцет и домашна ракийка.
ч. цвекло нарязано на кубчета със боб или леща
Тъкмо задушавам броколито с печурки.
Ще имам предвид и останалите пасищни култури, лападът и копривата от които вървят с чувалите към ориз и разни постни яхнии.
Само ракийката ще пропусна с големи трудности и воля.
kr1100 - майстор
вт апр 02, 2024 10:53 amТрифон П.Трифонов написа:
Тъкмо задушавам броколито с печурки.
Ще имам предвид и останалите пасищни култури, лападът и копривата от които вървят с чувалите към ориз и разни постни яхнии.
Само ракийката ще пропусна с големи трудности и воля.
Кокеро и той е на диета. Плющи : спанак, манголд, лапад , коприва с кучешки ориз от ЛИДЛ , а и без ориз.
За подсилване листа и стебла от червено цвекло задушени.
Броколи, карфиол на пара. Варено червено цвекло.
Тъкмо ще свърша с червеното цвекло/ есента преместих 7-8 глави без листа и стръкове в оранжерията и от месец листата растат с всеки ден . Имам и 1 алабаш с листа още за ядене.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Хранене по време на пости" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: