съб ное 21, 2020 8:20 pmТрифон П.Трифонов написа: Сериозно питам- да спирам ли претакането? Някъде четох, че претакането е само за да се разтвори солта. Принципно, покрай другите ферментации, знам че това си е анаеробен процес.Съдейки от моя си опит, ако не претакам се образува съга, почва да се проточва като лига саламурата.
И по въпросът с пресичането. Не искам да ползвам бензоат. Някой прави ли го по Народна рецепта и как?
Така че, аз претакам 2-3 дена след пресичането да се разпредели консерванта навсякъде.
Пресичането го правя с калиев сорбат, определено е по-добро от бензоата. Зелето ми се запазва до лятото, ако остане, де .
Последно, опитай го как е на вкус. Ако те устройва дерзай.