Може, не съм правила отдавна, грабеха го това намаленото като гладни
asdf1234 написа:Здравейте,Кугер и ЕДИ са ти казали къде е ключът за бараката - няма да е като истинско но ще си го изядете с кеф. Никакъв натриев бензоат, когато решиш, че зелето е втасало му сагаш калиев сорбат според инструкцията на опаковката. Аз слагам морска сол 4 % на обема на бидона, но това вече е обсъждано, едно е зелето да ти е на терасата, друго е да е в избата. Солта изглежда много, но като изплакнеш втасалата зелка всичко си идва на мястото. Ако имаш помещение с постоянна плюсова температура нормата на солта е 3 % на налятата вода, ако те дразни съгата слагаш сорбат, ако ли не правиш сарми и салати.
Тази година сложихме киселото зеле някъде към ноември месец. 1,5 до може по по-малко от 2 процента сол използвахме. Зелето е добре на вкус, обаче стана много меко още от началото, а сокът се точи като сополи и е лигав. Има ли начин да се спаси или дори и доктор Хаус не може да помогне в този случай?