На 7 май в Хасково 30 мин. градушка с много силен вятър, не беше много едра ама доста неща очука и все пак повечето оцеляха.
Ще се разбере след 3 дена. Понякога щетите от измръзване от леда са по-големи от счупено листо.
При мен като беше като мандарини се видя оцелял пипер. Бях ви качвал снимки. После замина и той.
...
При мен доскоро ябълки имаше но гледам, че само две три дръвчета имат. Другите се оголили. Та сефте от 7-8 г. От как ги засадих пръсках за ябълков червей в петък. Поне няколко здрави да останат. Черешите обрах от ниското 20 тина и косарите обраха другите веднага.
За сега единствената нормална реколта за тази година са ягодите. Дори чесъна се е повредил зимата и не е добре. А си играх да го сея в специална вана от цигли заради сляпото куче. И другия за зелено извън циглите също е зле.
Вчера след като поникнаха за втори път картофоте (след априлския сняг и слана) правих второ (първо ) копане на картофи. Но са поникнали 50%.
Минах с фрезата с култиватор но само бели направих. Металните колелета удариха капковия маркуч. Без да го ползвам сега ще го сменям.
Назад ми е всичко.