При нас преди Гергьовден никой нищо не сее навън, а най сигурно е след 24 май! Просто е някаква климатична дупка тук около мен. През деня е адска жега - 35 - 40"С а вечер е 10"С! Всичко зелено сутрин е все едно си го поливал с маркуча. На клипа в оранжерията съм снимал мокрите домати. На всичкото отгоре, има един голям баир и гора, която хвърля сянка върху градината до 10 часа и плавния преход го няма, направо си напича връз росата... Абе, тегаво ми е градинарството, ама каквото мога правя.
пет юни 20, 2025 12:46 amDjack написа: Просто е някаква климатична дупка тук около мен.Е, поне за мен е полезно.
Намерих още една климатична дупка - освен Кнежа, Бреница (до Кнежа) и разбира се Плевен.
Успех!

P.S. Между другото по нашия край се появиха въшките по доматите.
Два дена не бях си ходил - и като отидох беше пълно и масово...
Чак бях шокиран от бързата популация... В склада на село открих че имам МЕТЕОР та пръсках спешно с него.
Подсилих го с Моспилан, макар че Моспилан-а според мен е като планински въздух. Никаква работа не върши.
Само дето е син като знамето на ЕС. И толкова работа върши де...
Тааа... време е да пръснеш за въшки. Превантивно, ако вече нямаш.
И това е добре защото ония (въшките) пренасят много болести.
Докато смучат, заразяват доматите... Сега, след като вече съм ги допуснал да смучат се оглеждам за други болести.