• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Lisko - майстор
пет май 05, 2023 11:26 pmhidrazin написа:
Лагер за затворници - 31 Comben Dr
Ако горното е лагер за затворници, сравнете как е в селото на баба ми. Всеки сам си преценяВА. ;-)
https://www.google.com/maps/@42.1729141 ... 312!8i6656
hidrazin - майстор
съб май 06, 2023 9:46 amLisko написа:
пет май 05, 2023 11:26 pmhidrazin написа:
Лагер за затворници - 31 Comben Dr
Ако горното е лагер за затворници, сравнете как е в селото на баба ми. Всеки сам си преценяВА. ;-)
https://www.google.com/maps/@42.1729141 ... 312!8i6656
Общо взето селото на баба ти изглежда по-добре - имат си дворчета, дръвчета, асми и не са наблъскани един до друг.
Така както са наблъскани ми навяват асоциации с това:

Прикачен файл:
Копърка.jpg
Копърка.jpg (71.11 KиБ) Видяна 2090 пъти

А иначе приликата е поразителна.
И както викаш - Всеки сам си преценЯ. :-D

Прикачен файл:
UK ws Auschwitz.jpg

:partyman:
съб май 06, 2023 9:16 amnelina_london написа:
Не ми харесва тонът в спора ,но ще се включа със снимков материал .
...
Обаче ,в селската къща на съпруга ми има забити акациеви колове ,топени в асфалт ,държат ограда с мрежа и са си ОК вече 30 години .
Аслъ, както се казва на чист български.
Едно мнение, в напълно нормален тон, в унисон с темата и без да изкривява ни най малък детайл,по научному, селскому и тд. идейки да подчертае превъзхотствому индивиду, хаха
Впрочем, както беше и в първите 2-3 мнения, но без толкова подробности.

Лисугер, въпреки спама, споделеният 11 годишен пейзаж си ми харесва.
Навява някакво селско спокойствие и чувство за вечност. Тъй си преценям яз.
"Затворническият" също ми харесва, само че го възприемам като турист- моторист още по добре.
Да видим днес кой колко пъти ще се надигне от фотьойла да пръдне!

Честит имен ден на Гошкофците и да ни е честит празника на храбростта, че сал тя ни остана едничка!
...........евентуално.
brufo - напреднал
Да не цапам с нова тема , та взел съм 2.5м 8-10см акациеви колове , като мисля да изкопая дупки около 60 см и ги застопоря с отсевка без да изливам бетони, като подземната част я намажа с битум.
Това което ме гложди ,че коловете са малко грубо обработени още се люспят тук таме имат леки цепнатини та малко ме претисннява да не се нацъфкат зимата. Чудя се дали дали да се мъче да ги шлайфам и с каков че ни представям нито с ексцентрика нито с лентовия шлайф да стане нещо смислено.
brufo - напреднал
Така коловете ги шлайфах с ексцентрика напръсках с против гниене за всеки случай и ги намазах с течна гума първите 70 см.
Пробвах да сложа първият с отсевка ама нещо многоо се лашка колкото и да го уплътнявам. Та как най стабилно да стане, бетон не искам да слагам, че като дойде време за смяна ще е тегаво.
Засега май остава варианта пръст мокрене тръбоване и така докато стегнат. Някакви други идеи?
gogo7777 - майстор
brufo написа:
Засега май остава варианта пръст мокрене тръбоване и така докато стегнат. Някакви други идеи?
Няма други идеи. Поне не смислени.
По нашият край за подобни колове ползваме цер. :wink:
Baлepu - специалист
Има. Камъни. Винаги съм го правил с камъни. Пускат се внимателно около кола. Максимално плътно. Мускат се и по-дребни камъчета за уплътняване. После – 2-3 лопати пръст и трамбоване. И пак ред с камъни. Не си казал колко ти е широка дупката. Ако е с малко повече от диаметъра на кола, начина с камъните не е актуален.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Ограда с дървени колове ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: