• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
nikolson - майстор
Японски са, тези правят някакви компресори, работещи на 30 атм.

Обаче радиуса иска да заобиколи и да ползва после евтини ленти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед мар 15, 2026 9:57 amnikolson написа:

Обаче радиуса иска да заобиколи и да ползва после евтини ленти.
Koлko да са евтини за сто възела годишно
radius - майстор
Не толкова за евтините ленти, колкото до избора. ИИ- то ми говори за някакви хартиени, дето по лесно се късат. Искам такива, че като режа асмите следващата година, лесно да махам изрезките, а не да трябва да режа и лентички. Затова си мисля за някакви по-слаби.
Ако и евтините машинки работят, не знам, защо не. Никой ли не ползва, да чуя още някой доволен.
kr1100 - майстор
нед мар 15, 2026 5:35 pmradius написа:
..Ако и евтините машинки работят, не знам, защо не. Никой ли не ползва, да чуя още някой доволен.
Евтините щракалки горе долу работят.На 8-9 опита за връзване 1-2 са безуспешни или не къса/реже лентата или лошо закопчаване на телбода. Може би лентата е евтин боклук. Отказах се да използвам вързвачката.
radius - майстор
Аа аз на 8 опита искам 9 успешни :lol: .
Тая от Валерий груп сега е 25лв. Въпросът е има ли леснокъсащи се ленти, че всеки си хвали лентите колко били здрави и колко години изкараали.
timo1 - специалист
Не толкова за евтините ленти, колкото до избора. ИИ- то ми говори за някакви хартиени, дето по лесно се късат. Искам такива, че като режа асмите следващата година, лесно да махам изрезките, а не да трябва да режа и лентички. Затова си мисля за някакви по-слаби.
Ако и евтините машинки работят, не знам, защо не. Никой ли не ползва, да чуя още някой доволен.
Аз съм работил с Макс преди години в Италия.Наи здравата ръчна връзвачка.Лентите трябва да са същата марка иначе прави мизерии при рязането,скобите може и други да нагласиш.Ползвахме зелените ленти.
hidrazin - майстор
Никой ли не ползва, да чуя още някой доволен.
Манията по тези ... неща мина по форумите преди 8-10+ години.
Тогава когато все още бяха новост и на тях се възлагаха големи надежди.
Та и аз да не остана по-назад се сдобих с такива - естествено менте на ментето. :cool:
При всяко връзване реже една лентичка около 2 санта и я пуска на земята.
Май след това си купих такава дето няма тоя дефект ама даже не помня де съм ги натикал заедно с лентите. :?

Асми - няма какво толкова да им връзвам. Те си се връзват сами че някои сортове не пускат без рязане.
Домати - в никакъв случай връзване с тая машинка. Поне при мен не е подходящо.
Малини - когато имах малини никога не съм ги връзвал. И дядо ми така. Но евентуално... в зависимост от сорта...

Та моите 5 стинки - за мен е поредния инструмент без приложения. Лично за мен де.
:partyman:
P.S.При желание от твоя страна и ако открия поне едните - твои са. Подарък + няколко ролки лента.
На мен някъде ми заемат място на което мога да натикам нещо друго което може да се окаже и полезно. :-D
radius - майстор
Мерси на всички за мненията,
Определено не обичам да се запасявам с неползвани инструменти, но това връзване над главата много ме мъчи, затова търся улеснение.
Аз с моите мижави асмалъчета, май е грехота да си купя скъпа машинка.
Връзвам, за да направя хубава сянка. Тук много духа понякога и ластарите ги мести и чупи докато още не са се хванали сами.
Хидра мерси за предложението, то за 25 лв ще ходя така и така до Валерий и тия с Max-а, та недей търси, куриера сигурно ще е 10лв.
Не разбрах какво те отказа от тия машинки, но сигурно е дълго за обяснение.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед мар 15, 2026 8:25 pmradius написа:
...
22 часа приказки, докато ти дойде на акъла... Успех!
hidrazin - майстор
Хидра мерси за предложението, то за 25 лв ще ходя така и така до Валерий и тия с Max-а, та недей търси, куриера сигурно ще е 10лв.
Уфффф... За 10 кинта ще си начешеш крастата. :-D
И не са 25 кинта щото ще сложа и няколко ленти.
+ ходенето до "Валерий" дето не го познавам... :shock:
Ма ти си знаеш де...
Не разбрах какво те отказа от тия машинки, но сигурно е дълго за обяснение.
Не че е чак толкова дълго не трудно за обяснение ако не пробваш ... иначе да, става дълго.
За асми се опитах да обясня и като допълнение:
1.За асми обикновено се качваш на стълба.
2.Освен ножицата трябва да мислиш/мъкнеш и това нещо дето е 30-40 санта дълго.
3.Не на всяко качване ти трябва ама го ... мъкнеш и мислиш де да го закачиш.
4.На пролет, при рязане на асмите всичките тея лентички се пръскат из под асмите и обирането им иска повече време отколкото да събереш отрязаните пръчки...
И май да, трудно и дълго е за обяснение... :?

+++ И пак за доматите - за мен не е приложимо!
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Избор на машинка за връзване на асми, малини ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: