Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
емовлаха - специалист
нед юни 07, 2026 11:41 amпишман_майстор написа:
Мерси Емо!
4мм корда викаш.
Не съм слагал чак толко дебела.
Стана ми интересно.
Освен да пробвам с някоя .
П.п. с какво я въртиш тая Т55 ? Тя е доста голяма .
Ако не късаш корда караш си с тази дето имаш
Husqvarna 555RXT имам с тази глава е оборудвана
Е този клип бях гледал за Трими

По същия начин се счупи при мен обикновена Т45 тя е без лагерче, На този от клипчето е доста износена тя синята тапа е няма коси и без препазителя. мн съм я удрял нито веднъж не се разлетя със 3ка корда съм я ползвал обла квадрат и осукана, не помня дали 2 сезона хванах със нея, сега сложих другата Т45 със 3.3 квадрат промуших кордата иначе не влиза, да видя дали ше ми помогне малкия опит дето придобих, В същотото теренче ще кося дето счупих предната глава беше със 3.0 обла корда същата джунгла
Т55Х е различна от Т45х доста е прилична като изработка 150мм има диаметър

https://sgardendata.fra1.cdn.digitaloce ... 6_6ina.png
пишман_майстор - майстор
Серт треволак !
Нещо много подобно косих последно при мен.
Тримито няма тапа отдолу. Или поне моята нямаше, хем чисто нова съм я взимал.
Трими главите могат само ръчно да се освобождава дължина на кордата.
Другите (т35/45 и т.н. ) - с почукване в земята. Те са със синята тапа отдолу.
Ще си взема пак, ще огледам и тия Т55 в магазина до нас, да видим ще имаме ли сделка с дистрибутора :)
П.п. 555RXT - близка по параметри с най-големия ми тример Йонсеред RS51Pro. Мога да си представя какви ще са възможностите на тая хуска. Това няма умаряне , само здрав гръб се иска.
емовлаха - специалист
нед юни 07, 2026 9:07 pmпишман_майстор написа:
Серт треволак !
Нещо много подобно косих последно при мен.
Тримито няма тапа отдолу. Или поне моята нямаше, хем чисто нова съм я взимал.
Трими главите могат само ръчно да се освобождава дължина на кордата.
Като качество на косене Т55Х не ми харесва, коси високо заради високата синя тапа,
Като си купих косата всех си от Калоян 2бр от тези
https://argo-market.com/Products/Details/1351
Нямах опит и да си опазя Т55
Тази Т45 коси доста ниско тапата и може да е по ниска от Т45Х аз съм се гаврил за да я счупя, цената няма какво да я коментирам
Ако се коси незапуснато място със 2.7мм-3.0мм корда освен да се бие с чук няма как да се счупи
Несгодата е когато коси ниско мн прах вдига и хвърля яко шрапнели :) Ниското косене вдига разхода на корда, натоварването за тримерната глава е по-голямо, за мен разхода на корда не е проблем кося за себе си
Затова се замислям одавна за Щил глава те също са масивни но косят ниско, е така от келешлък да си тествам
Отказа ме Тримито като гледах това клипче, но е масивна глава
пишман_майстор - майстор
емовлаха написа:
Отказа ме Тримито като гледах това клипче, но е масивна глава
Ами , точно това ценя в нея. Масивна, като набере инерция , спиране няма ( в позитивния смисъл) Коси много ниско и принципно е много балансирана и държелива.
Недостатъци : ръчно пускане на кордата. Т.е. трябва спреш и да вдигнеш на нивото на ръцете главата.
И не е за слаба машина. Бих казал дори и за 35 кубика е голяма. Минимума според мен е 40/45 кубика мотор.
емовлаха написа:
Затова се замислям одавна за Щил глава те също са масивни но косят ниско, е така от келешлък да си тествам
Че има ли от тях с 12-ка резба и стъпка като за хуските? М12/1.75 мисля бяха. Ако има - може ли линк да видя кои са? Щото аз ги знам на 1.5 стъпка все.
М/у другото тая на Tecomec EL130 easyload ще кълца на ниско колкото Т35 . Ще сравня утре двете глави една до друга . 130мм диаметър е.
П.п. погледнах линка за предложението на Драгозов.
Тънкан е , на 95% не е оригинал на хуск, но щом е добра не виждам проблем .

Тема "Тримерна глава „Load&Go“ („Batti&Vai“)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: