Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Soviet_Soldier - специалист
вт май 03, 2022 7:23 pmmiroki написа:
Да попитам за корда. Моята глава е за 2,4 мм. Корда, но съм купил 2 мм. Дали ще може да я ползвам? Или няма да е пригодна за главата.
Пробвайте. Не би трябвало да е проблем.
вт май 03, 2022 7:31 pmemmotoss написа:
Допълнение към въпроса ми от по-рано:
Гледам, че Хускварна 135r може да се намери в споменатия бюджет.
По-добре ли е да избера нея вместо 525rx?
Блазни ме, че е малко по-мощна. Не знам дали с тези 25 кубика няма да ми дойде слаба 525-цата.
Щом косите 2 декара, най-добле гледайте да е към 40 кубика. 25 кубиковите не са предназначени за косене на големи площи. Не че няма да се получи, просто ще Ви отнема много повече време. Ако бюджета не Ви стига за 40+ кубикова Хускварна, вижте дъщерната ѝ компания McCulloch, примерно модела B40 B Elite.
yanko78 - специалист
вт май 03, 2022 7:31 pmemmotoss написа:
Допълнение към въпроса ми от по-рано:
Гледам, че Хускварна 135r може да се намери в споменатия бюджет.
По-добре ли е да избера нея вместо 525rx?
Блазни ме, че е малко по-мощна. Не знам дали с тези 25 кубика няма да ми дойде слаба 525-цата.
Аз ползвам най-малкия модел, за около декар и мога да кажа, че машинката е страхотна. С вал е. За повече декари, може би, ще е по удачно да е по мощна, но и ще е по тежка. Аз също косях преди хуска с китайска и мога да кажа, че разликата е от небето до земята, няма грам място за сравнение. Въртя 3-ка квадрат корда без проблеми и прави всичко на сол. Пиши на ЛС от къде си и ако сме близко, мога да ти е дам да пробваш да си окосиш и да добиеш представа дали ти е ок. За жалост не помня точния модел, но мога да звънна на село да питам.
dragozow - майстор
553RS ти е машината, малко прескача бюджета, но е доволно мощна за това.
imegogo - специалист
трябва да смажа редуктора на моята моторна коса задължително ли е да вземам от тези малките разфасовки грес "специална",които се продават на повечето пише,че е графитна ползвах такава при смяната на карето на колата и имам
вт май 03, 2022 8:47 pmimegogo написа:
трябва да смажа редуктора на моята моторна коса задължително ли е да вземам от тези малките разфасовки грес "специална",които се продават на повечето пише,че е графитна ползвах такава при смяната на карето на колата и имам
Не е задължително. Те и тези в малките разфасовки са литиеви и графитни предимно.
emmotoss - напреднал
вт май 03, 2022 8:37 pmdragozow написа:
553RS ти е машината, малко прескача бюджета, но е доволно мощна за това.
Благодаря за съвета!
И аз се заглеждах първоначално в нея, но не толкова бюджета ме спираше, колкото тежестта и.
А и в момента е и на промоция!
Така като гледам обаче не е по-тежка от китайката и май тежестта няма да е проблем.
Ще премисля до утре и се мятам!
Още веднъж благодаря за отговорите!
dragozow - майстор
Няма как да е мощна и лека едновременно, ако не ти е проблем теглото е отличен избор, машината е хубава, от японския завод на Husqvarna.
dido uzunov - специалист
Преди час се сдобих с моторна коса Daewoo от Практис (там бяха на промоция). Още не съм я палил дори, само я сглобих и прогоних по мен, та въпросът ми е: някой има ли такава да сподели мнение най вече за шпулата с корда и трилъчевия нож от комплекта стават ли за работа или предварително да се снабдя с други, че ако ме издъни нещо на село трябва да се връщам обратно 43км до града. Бях решил да купя циркулярен диск , но продавачите в Практикер и Практис ме наплашиха от тях и ме разубедиха да не купувам такъв, а да да си карам с трилъчевия от комплекта. Мнения за циркулярните дискове като цяло или пък за конкретен модел, че имам да чистя джунгла с 20мм издънки, кое ще ми свърши работа?

П.П. Това е първият ми инструмент от този тип, защото досега не е имало къде да ползвам, но по стечение на обстоятелствата осъществихме мечта за имот в Балкана, се наложи да накупя резачки, мотики, лопати, помпи за поливане, мъркучи и......сега коса, та всяко мнение ще ми е ценно(най вече да не пострада някой)
съб май 07, 2022 7:12 pmdido uzunov написа:
Преди час се сдобих с моторна коса Daewoo от Практис (там бяха на промоция). Още не съм я палил дори, само я сглобих и прогоних по мен, та въпросът ми е: някой има ли такава да сподели мнение най вече за шпулата с корда и трилъчевия нож от комплекта стават ли за работа или предварително да се снабдя с други, че ако ме издъни нещо на село трябва да се връщам обратно 43км до града. Бях решил да купя циркулярен диск , но продавачите в Практикер и Практис ме наплашиха от тях и ме разубедиха да не купувам такъв, а да да си карам с трилъчевия от комплекта. Мнения за циркулярните дискове като цяло или пък за конкретен модел, че имам да чистя джунгла с 20мм издънки, кое ще ми свърши работа?

П.П. Това е първият ми инструмент от този тип, защото досега не е имало къде да ползвам, но по стечение на обстоятелствата осъществихме мечта за имот в Балкана, се наложи да накупя резачки, мотики, лопати, помпи за поливане, мъркучи и......сега коса, та всяко мнение ще ми е ценно(най вече да не пострада някой)
Daewoo са си китайски мотокоси. Мой приятел си взе 52 кубикова версия, двигателите и като цяло всичко с изключение на пластмаските са 1 към 1 с моя Raider. Кордовата му глава се пръсна на второто косене, така че читава глава по-добре си купете. 3т дисковете ако удряте в дебели пънове или камъни спират рязко и сриват зъбните колела в редуктора, както и шлиците на вала, по тая причина вземете "циркулярен" 40т. С такъв диск съм рязал дръвчета с диаметър 15-тина см. без проблем. Внимавайте на коя страна поставяте този тип диск, че ако го поставите на обратно ще изкърти за нула време твърдосплавните зъби. Този тип дискове са по-безопазни от 3т, защото и да ударите в стена, слизват се дребните зъби и не спира толкова рязко, като 3т дисковете.
Може да проверите вала и редуктора, дали имат достатъчно грес. Моят познат каза, че по вала на неговата Daewoo фабрично греста е била малко. Веднъж в сезон се гресират. Друг проблем който той имаше бе с маркучетата за бензин на резервоара, явно бяха некачествени и при него се скапаха още първия сезон, но ги смени и сего няма ядове.
съб май 07, 2022 7:25 pmSoviet_Soldier написа:
...Друг проблем който той имаше бе с маркучетата за бензин на резервоара, явно бяха некачествени и при него се скапаха още първия сезон, но ги смени и сего няма ядове.
Потвърждавам. Генератор, на споменатата марка, хвърли маркучи за година.
Същият генератор, експлоатиран от мен, все още си е с оригиналните, вече три години, два месеца и 24 дни. Работил 33ч. и няколко минути. Късмет.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: