Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Цветомир Димитров - специалист
Взех да пробвам opti round husqvarna корда кръгла,тройка.Направо съм потресен колко леко и ефективно работи,до сега бях с една двукомпонентна на Олео мак,няма въобще място за сравнение.Не обичам квадратните,прекалено често запичат в шпулата и трябва да се спира работа.Дали си заслужава парите за SF 3 pro на щил?
Ми опитай!
Шанса да останеш потресен е 50/50, само да ти издържи сърцето.
За джоба не се притеснявам.
То нещата вече са попрехвърлени.
viewtopic.php?t=54949#p800413
Новите "специалисти" още не ги знаят, защото нямат време да прочетат целия интернет.

Цвето, който работи- пичели.
Браво!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на чет юни 09, 2022 8:45 pm, променено общо 1 път.
Kолко тънко ме иронизираш майсторе....
чет юни 09, 2022 8:44 pmЦветомир Димитров написа:
Kолко тънко ме иронизираш майсторе....
Я съм един майстор.....ма прочети назад, че допълних!
емовлаха - специалист
Цветомире, STIHL CF3 Pro е усукана безшумна и режеща корда която ще те измъкне от силно гъстата трева + по-лекичко ще е на косата ти+ производителноста на косенето е висока + ниската вибрация + като минус само е цената , ако си тествал на Husqvarna Whisper Twist са един клас ускукани корди само, че на щил е трикомпонетна на хуск е двукомпонентна ! предполагам няма и да имаш толкова оплитане на трева като с другите корди!
whisper twist съм използвал но не останах впечатлен.Имам око 20тина метра останала бяха две топчета по 48.Държа да подчертая,че мнението ми е напълно лаишко.
kr1100 - майстор
пет юни 10, 2022 3:07 pmЦветомир Димитров написа:
whisper twist съм използвал но не останах впечатлен.Имам око 20тина метра останала бяха две топчета по 48.Държа да подчертая,че мнението ми е напълно лаишко.
Oпитай с алуминиева глава с 3,3 мм корда / около 8,50 лв е главата и 0,39лв / м корда./. По -напред има фото на главата.
Само ,че не с 2 парчета , а с 1 дълго парче 40см . Когато окъсее по дължина вече от 2 дълги по 40 см , слагаш окъделите 2 парчета и пак в боя. Болта за затягане на кордата има в края натискащ кордата остър ръб по края на диаметъра и прерязва кордата- 1бр. 7мм широка алуминиева шиничка дълга 50 мм , с дебелина 1,5/1,7 мм решава проблема.
125R е отново в боя ито с тази алуминиева глава, че изтървах тревата докато траеше ремонта / нов цилиндър,бутало, кратер , 2 лагера, 3 семеринги/
емовлаха - специалист
Като цена колко излезе ремонта на Хуска? Безпроблемна работа ти пожелавам! Цветомире, щом я имаш Whisper Twist сравни я с кръглата на хуск и дай отзив няма начин да не разбереш разликата :) Whisper Twist реже тревата на нивото на квадратна корда ,Opti Quadra също е добра, реже яко и не запича торал, има следи от запичане на ролката за намотаване но главата я изхвърля
whisper-а е много по еластична,реже и държи доста,докато другата е като танк-прави всичко на салата,малки вибрации и държи повече време.Честно казано по мое впечатление по-леко работи машината с кръглата.
kr1100 - майстор
пет юни 10, 2022 4:15 pmемовлаха написа:
Като цена колко излезе ремонта на Хуска? Безпроблемна работа ти пожелавам! Цветомире, щом я имаш Whisper Twist сравни я с кръглата на хуск и дай отзив няма начин да не разбереш разликата :) Whisper Twist реже тревата на нивото на квадратна корда ,Opti Quadra също е добра, реже яко и не запича торал, има следи от запичане на ролката за намотаване но главата я изхвърля
Цилиндър + бутало+ картер 175 лв / от USA , тя и косата е Хамериканска сглобка/.
2 семеринга 16 лв + 2 лагера 28 лв
труд 55 лв.
С глава Т35 много се завива тревата въпреки, че сека на 2-3 етапа по височина. С алуминиевата глава е по-лесно .Кося на 2 степени. Тревата е 80 см. висока. Паламидата е със стъбло дебело 1,5 2 см ниско до земята. Т 35 не става за паламида, но алуминиевата с корда 3,3 мм я сече.
Половината терен успях да напръскам с тайфун , но ми свърши за останалата част , а и цената ми изправи косата, правейки сравнение със цената на миналата година.
Но си заредих Наса таф на цена 20 лв/л. След дъждовния период ще съветвам окосеното с пръскачката.
Прогнозите хич не са хубави - до вторник /засега/ всеки ден дъжд. Обявяват кратък дъжд , а то кратък порой от над 30 мин. :-D
А скосата закачена на самара хич не може да се бяга бързо като се излее отгоре. :?

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: