Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Soviet_Soldier - специалист
пон юни 13, 2022 8:35 pmТрифон П.Трифонов написа:
Е как ще са думи, всичко виждаш на практика. Резачката ми е евтина и китайска, защо не обикаля двора, като са с толкова смотани двигатели и силни вибрации?
пон юни 13, 2022 8:37 pmSoviet_Soldier написа:
пон юни 13, 2022 8:35 pmТрифон П.Трифонов написа:
Е как ще са думи, всичко виждаш на практика. Резачката ми е евтина и китайска, защо не обикаля двора, като са с толкова смотани двигатели и силни вибрации?
Ако още веднъж се направиш на неразбрал, обявявам те за Форумна Гугутка.
пон юни 13, 2022 8:02 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон юни 13, 2022 7:35 pmSoviet_Soldier написа:
Боец, сичко са мести, бъди сигурен, а няма ли вибрация, нищо не става.
Някой предложи да седнем с тебе на една маса, та;
Следващият месец излизам в отпуск, мога да отделя два дни за следното;
Купувам си 94а щилка. Купувам и оная иBCи 5200 ли беше, от танганайка.
От теб пиенето и скарата.
Някой да намери подходяща мера! Да става за палатки и да не пречим на никого!
Първи ден- пристигане, преброяване, запознаване, вработваме машинките.
Втори ден ги борим.
Правим финален банкет.
После подарявам танганайката на определен от форумна комисия нуждаещ се и всеки по пътя си.
Колкото повече хора се съберем, толкова по добре, си мисля.
Айде!

пп. Носи си ташакметъра и отвертка!
Направих заявка за форумна среща, премерване, замерване, запознаване, ядене, пиене, ако не си разбрал.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон юни 13, 2022 8:45 pm, променено общо 1 път.
kr1100 - майстор
пон юни 13, 2022 7:16 pmZMeyGorianin написа:
Като чета какъв зор виждат някой от вибрациите на домашни коси и резачки, ...
Много са важни ръкавиците. Кожени, дочени за нищо не стават.
Най- добре се чувствам с едно оранжеви, промазани, отдолу черни, отгоре оранжева тъкан, но с дебело черно покритие.
Има подобни , но по-евтини и с много тънко покритие.
При тези черното покритие е с малки бабунки / не помня откъде съм ги купувал преди време - сега търся , но греда/
С кожени, дочени, тънки промазани, естествена кожа след дълго косене са ми изтръпвали ръцете и пръстите.
За вибрациите е много важно равномерното и плътно навиване на кордата витка до витка и накисването във вода при косене.
kr1100 - майстор
пон юни 13, 2022 8:41 pmТрифон П.Трифонов написа:
....Първи ден- пристигане, преброяване, запознаване, вработваме машинките.

А не в горЪта бръмчене НЕ.
пон юни 13, 2022 8:46 pmkr1100 написа:
....Първи ден- пристигане, преброяване, запознаване, вработваме машинките.

А не в горЪта бръмчене НЕ.
Ква гора бе, грацко- мера написах
Тебе, Преслито и Емо ще ви возя натам.
Направих заявка за форумна среща, премерване, замерване, запознаване, ядене, пиене, ако не си разбрал.
Разбирам те отлично, но нищо конкретно няма в написаното от теб. Какво конкретно очакваш да кажа аз? Ако организираш форумна среща, обичайно се дават, дата, място, час, пък хората сами си преценят ще имат ли време или желание да ходят.
пон юни 13, 2022 8:51 pmSoviet_Soldier написа:
Разбирам те отлично, но нищо конкретно няма в написаното от теб. Какво конкретно очакваш да кажа аз? Ако организираш форумна среща, обичайно се дават дата, място, час, пък хората сами си преценят ще имат ли време или желание да ходят.
Гукаш общи приказки.
Не отправям покана на филанкишията, а конкретно на теб.
Искам от теб яденето и пиенето.
Очаквам потвърждение, за да организирам нещата.
Все пак, купувам машините, подарявам едната, няма как да минеш само присъствено или духом.
Та?!!
пон юни 13, 2022 8:55 pmТрифон П.Трифонов написа:
Гукаш общи приказки.
Ти говориш за твои познати, намиране на място и форумни срещи. Аз конкретно нямам особен интерес към подобни събития. Излизам с хора, които познавам, и с които съм уверен, че ще си прекарам приятно. И без мен ще се справиш с организацията, като имаш желание да събираш хора от тук.
пон юни 13, 2022 9:10 pmSoviet_Soldier написа:
Ти говориш за твои познати, намиране на място и форумни срещи. Аз конкретно нямам особен интерес към подобни събития. Излизам с хора, които познавам, и с които съм уверен, че ще си прекарам приятно. И без мен ще се справиш с организацията, като имаш желание да събираш хора от тук
Хм, това беше покана-предизвикателство, със съвсем позитивни намерения.
Среща, на която да присъстват не само мои познати- Форумна среща, на която да се запознаем повече хора.
Предполагам ясно го написах.
След такъв отказ........абе и без него.....
Хм, мислех си, че може мнението ми за теб да се промени.
Да, ама Не.
чет юни 02, 2022 8:46 amstefanjor написа:
Предлагам Вие двамата да се съберете на една маса, всеки да носи по една димижана от това което пие, и да обсъдите на дълго и широко темите за моторните коси, маслата и другите артикули за които си чешите клавиатурите.
Може пък и да покосите след това с нАучна цел и да споделите резултатите от таз нАучна конференция.
Ай наздраве... :partyman:
Е как да стане тая работа?!!
нед юни 12, 2022 10:29 pmSoviet_Soldier написа:
нед юни 12, 2022 9:57 pmStoian0804 написа:
Някой има ли мнение за коса разглобяема denzel 52 куб..Аз до сега съм ползвал premium разглобяем 43 куб. Вече 5 до 6 години ,но почнаха да се обаждат дефекти трудно пали когато позагрее .И мисля ,че denzela ще е по мощен а и повече обороти
Две напълно идентични китайски мотокоси. Относно оборотите е въпрос на настройка. Най-често заводски идват с настроени 8500-9000 об.мин и двете версии 43 и 52 куб. Трудното палене може да се дължи на много и прости за отстраняване проблеми, като зацапана или износена свещ, или увеличен луфт между бобината и маховика. Ако не сте сменяли филтъра за бензин, възможно е той да е набит с мръсотия, както и карбуратора.
Филтър, бобина,карбуратор,семеринги колянов вал,гарнитури, сменени.Сега съм на път да сменя и буталото с цилиндъра и би трябвало да се оправи.Ако ли не купувам нова.Най вероятно пак premium

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: