• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 86
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
themask - специалист
Тази тръба колко вода ще събере и колко налягане ще направиш? То май по-добре мини и сипи по една кофа сутрин и вечер :)
А колкото до капкообразувателите - всеки модел си има изисквания към налягане (обикновено около 2 атмосфери). Както може би знаеш, за да добиеш една атмосфера, трябва да вдигнеш водата на 10м височина.
Има из форума доста теми за гравитачно капково, но повечето хора ползват големи контейнери и там водата все пак създава някакъв напор (макар и не от 10м височина).. поне в началото, докато е пълен резервоара.
Точно затова питам , налягане няма никакво то е ясно... вместо тия капкообразователи бих могъл да сложа някакви кранчета , гледам в баумакс продават някакви подобни. естествено че като е пълна тръбата ще капе по бързо и обратното ....
ivanovbg - майстор
xegoux написа:
Привет на всички , хайде да си кажете мнението за моята идея .Имам 3 кивита на асмалъка и явно съм ги засял на оцедливо място...лятото в жегата горките направо изнемогват, идеята ми е да направя импровизирано гравитационно капково с възможно най малко средства.Та за идеята , мисля да привържа на някой циментов кол от асмалъка изправена , пвц тръба фи-160 или фи-200 долу ще е затапена следва импровизиран щуцер маркуч после тетки и 3бр. капкообразователя......системата ще се долива по 1-2 пъти на ден. Според вас би ли била ефективна тази система, ако си закупя някой от самокомпенсиращите какпообразователите на Rain Bird от по горния пост или такива на Irritec http://napoqvane.com/drip_irrigation/dripper/dripper_pc до колкото четох трябва да са тези модели с голям деби за да прокапят. Нещо като чета за бар-ове налягане и т.н. не ми излизат сметките на мен :? да уточня затапеното пвц ще стои изправено на плочките , дъното на "водосъдържателя" че бъде на едно ниво със почвата в градинката..... ще се радвам да чуя мнения за налудничавата ми идея!
Не се мъчи, вземи 10 литрови шишета за минерална вода, боцни ги с една игла и ... ето ти елементарно капково. :partyman:
за шишетата ясно ....тая схема не е от вчера , шишета из градинките вече не искам да гледам , благодаря за мненията
ivanovbg - майстор
Тогава поне се постарай пвц тръбите да са на сянка, за да не свариш кивитата. Хората така си правят летни бани :wink:
ще и направя изолация от фибран ,за финишен слой може да положа някоя скъпа мазилка на Baumit става ли?
themask - специалист
:-D ахахахаха и жива охрана
stiv1961 - майстор
xegoux написа:
ще и направя изолация от фибран ,за финишен слой може да положа някоя скъпа мазилка на Baumit става ли?
Става :supz: хората ти дават съвети а ти се бъзикаш с тях :?
ivanovbg - майстор
xegoux написа:
Става! 3 корена киви по 100 кила да даде, по 3 лева са 900лв. Ще имаш и за фибран и за Баумит и за програматор с датчик за дъжд. Даже може да артиса някой лев за охраната :lol: :lol: :lol:
stiv1961 написа:
xegoux написа:
Става :supz: хората ти дават съвети а ти се бъзикаш с тях :?
:-D еххх да му се невиди къде хората се базика с мен къде аз със тях :lol:
Нали знаете вица за българските форуми.....ако не го знаете да ви го напиша? Импровизирания водосъдържател е под асмалъка! Сянка има недейте му берете грижата.Понеже съм доволно прост знам продуктовия каталог на Rain Bird , Hunter ,Gardenia ,Claber...и знам за какво иде реч! Обаче някой четат меду редовете кадето е написано с "най-малко средства".Имам и три бидона по кубик да ги кача на покрива до слънчевия колектор, за по голямо налягане така със сигурност какпкообразувателите ще прокапят.Ако искате да им сложа и разширителен съд :supz:
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 86

Тема "Въпроси за изграждане на капково напояване за градина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: