Аааа, ще чуе някой какво му пее радиото!
Вичо не е видял маслен филм от Villager, затуй е толко курназлиия, ама тука видяхме снимки на бутилки, както и на щилски бутилки с различен нюанс на цветовете по етикета. Това не пречи на собственика на албума, да променя вижданията си относно марката, класа и количеството масло в бензина.
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Цветомир Димитров
- специалист
3565 мнения в "Моторна коса тример каква ?"
Трифон П.Трифонов
- майстор
емовлаха
- специалист
Ако имат Е10 мужиците ще почнат да впрягат мечките и елените или Москвич и Лада дизел. Като се отвори тубата с бензина и изпусне нялягането очен хорашото почва да бяга, колкото е по малко бензин в тубата толкова повече кислород влиза, лятото знаете тубите ще се спукат от налягане с това намалява трайноста на бензина. Щиловото масло не знам да е имало стабилизатор някога. Като направите горивната смес и я държите няколко месеца и отваряте тубата няколко пъти, нямам си на идея на какви стандарти и качество ще отговаря то почва да мирише на ацетон... Изключително рядко залепва мембрана на маркова машина. Нямам залепнала от червеното масло от 90-те до ден днешен. Случвало се е да престой 5-6 месеца забравена машината с гориво, изливам го тамън и си почиствам резервоара, свежа смес и безпроблемно запалване е изпушва яко но карба си работи адекватно, но не е правилно да остава гориво за дълго време заради скапания европейски бензин. То вярно е, че е нямане и се дели стотинката на 4... Но има и сервизи, там парите вече са други , ако не се хареса обявената сума от сервиза има и безмоторни аналози, или се купува нова техника и пак с вредните навици ... Не всеки може да си купи скъпа техника заради цената, не всеки има достъп до качествени бензини или масла според населеното му място или незнание, живи и здрави това е най- важното,желязо се купува, краде и продава
Неволно го е направил объркал е тубите и е сложил чист бензин . Старата горивна смес намаля ресурса на компонентите и на тези скъпички машини, Ултрата и червеното Ейч Пи Японците са му сложили калема JASO FB тва за изгаряне и отлагане

Трифон П.Трифонов
- майстор
Eмо, 20 години с една и съща........не е ли много?
Мойта е само на 8. Вече не ме изненадва- дърпам след 5 месеца, а тя пали. Давам газ- реже, а е изкарала паричките на инжекцийката, нейните си и поне още толко. За резачки иде реч, ама нали за бензини и масла се разговорихме пак....
Миналата седмица давам газ на кросака яко.....бе нещо не мирише пушилката как си требе- ягода, ама нещо не баш, в случая. Познай!
В момента карам с масло, което може да се смесва до 1/200.
Мойта е само на 8. Вече не ме изненадва- дърпам след 5 месеца, а тя пали. Давам газ- реже, а е изкарала паричките на инжекцийката, нейните си и поне още толко. За резачки иде реч, ама нали за бензини и масла се разговорихме пак....
Миналата седмица давам газ на кросака яко.....бе нещо не мирише пушилката как си требе- ягода, ама нещо не баш, в случая. Познай!
В момента карам с масло, което може да се смесва до 1/200.
емовлаха
- специалист
съб дек 10, 2022 5:04 pmТрифон П.Трифонов написа: Eмо, 20 години с една и съща........не е ли много?Омръзнало ми е да я гледам и държа тая марка та ще остане в резерва и ще се купува друга. Не мога да кажа като пари колко е изкарала но като консумативи вложени в нея са някъде около цената и без да смятам СМ. най често 40см шина съм ползвал, за лично от добива до кройката около 50куб за 3 домакинства това е всяка година , другото вече за пари не му се знае колко е но спрях да се занимавам с това. 1:200 нищо не знам

Soviet_Soldier
- специалист
От маслото си се слепват, като е много, и/или некачествено. Не е от голямо значение, дали е маркова косата или реплика, устройството на карбуратора е същото. Проблемът не е голям, оставяш машината до следващия ден и влезлия свеж бензин разтваря налепите. По тая причина в упътването пише старото гориво да се точи и да се изгорят остатъците в карбуратора. Бензинът е основния фактор, който прецаква гумените изделия. Каква е логиката да се оставя в машината и гумата да е по-продължително време изложена на негативното му влияние?
Бензинът старее, та дори и да е качествен. Октановото число пада, появяват се детонации и полека убиват двигателя, но колекционерът със снимките на ползвани 2-3 пъти резачки няма да го разбере. То трябва да се работи за да се усети негативния ефект от старото гориво. Там дето се работи яко, животът им е на половина от обявените от колекционера 8 години, даже и 4 не изкарват без ремонти.
Тук професионалист с 10 годишен стаж обяснява, коя колко държат Stihl и Husqvarna, като се работи сериозно с тях:
За HP Ultra е прав Вячеслав. Няма как да го има тоя налеп, защото се разгражда бързо и напълно. Случвало ми се е да разлея в шкафа, където ги съхранявам, и ми направи впечатление, че за около месец до следващото косене, вече беше напълно изветряло, без да съм го чистил.
Вече в Русия не работят Stihl и Husqvarna, има проблеми с доставките на части, внасят се чрез посредници от чужбина, излизат още по-скъпо. Не е беда, ако Oleo-Mac и Echo останат на пазара, като алтернатива за професионалистите.
Бензинът старее, та дори и да е качествен. Октановото число пада, появяват се детонации и полека убиват двигателя, но колекционерът със снимките на ползвани 2-3 пъти резачки няма да го разбере. То трябва да се работи за да се усети негативния ефект от старото гориво. Там дето се работи яко, животът им е на половина от обявените от колекционера 8 години, даже и 4 не изкарват без ремонти.
Тук професионалист с 10 годишен стаж обяснява, коя колко държат Stihl и Husqvarna, като се работи сериозно с тях:
За HP Ultra е прав Вячеслав. Няма как да го има тоя налеп, защото се разгражда бързо и напълно. Случвало ми се е да разлея в шкафа, където ги съхранявам, и ми направи впечатление, че за около месец до следващото косене, вече беше напълно изветряло, без да съм го чистил.
Вече в Русия не работят Stihl и Husqvarna, има проблеми с доставките на части, внасят се чрез посредници от чужбина, излизат още по-скъпо. Не е беда, ако Oleo-Mac и Echo останат на пазара, като алтернатива за професионалистите.
Трифон П.Трифонов
- майстор
Колекционера, на бутилки от масло, освен да се аргументира с филми от тубата и чужди знания, прави ли разлика между уредите, поне по предназначение им.
Машина, която има моторче малко над 20 см3 и тежи ок 3кг, не е за отмятане на кубици.
Ако трябваше да нарежа дърва за да изкарам с нея 7-8 х.лв, не само тя щеше да се изгърби. Да не кажа- всеки месец за ремонт, не 3-4 години. Без 241 няма как да работя, понеже се налага и поваляне на цялото дърво понякога, освен кастрене, оформяне или някой сух клон. Инжекцията я имам единствено поради неустоимо желание. Не е палена. Дали не ѝ се е разсъхнала дюзата?!
Както напоследък и от тевеЛизора се чува:
"Животът е твърде кратък, за да пием лошо вино"
Пожелавам на всеки, да може да си позволи това, което му е на сърце!
Преди това, обаче, нека имаме мъдростта, нужна ни за добра преценка!
Горното видео съм го започвал някога, но до 6та минута ми е станало безинтересно.
Започна точно от там, като го пуснах.
Машина, която има моторче малко над 20 см3 и тежи ок 3кг, не е за отмятане на кубици.
Ако трябваше да нарежа дърва за да изкарам с нея 7-8 х.лв, не само тя щеше да се изгърби. Да не кажа- всеки месец за ремонт, не 3-4 години. Без 241 няма как да работя, понеже се налага и поваляне на цялото дърво понякога, освен кастрене, оформяне или някой сух клон. Инжекцията я имам единствено поради неустоимо желание. Не е палена. Дали не ѝ се е разсъхнала дюзата?!
Както напоследък и от тевеЛизора се чува:
"Животът е твърде кратък, за да пием лошо вино"
Пожелавам на всеки, да може да си позволи това, което му е на сърце!
Преди това, обаче, нека имаме мъдростта, нужна ни за добра преценка!
Горното видео съм го започвал някога, но до 6та минута ми е станало безинтересно.
Започна точно от там, като го пуснах.
нед дек 11, 2022 1:06 amемовлаха написа: ... 1:200 нищо не знамВсичко има. До 1/200 може да се ползва за "ежедневно" возене. Стигал съм до 1/67 (15г/л). Няма вариант да ида до магазина с него, както и да не навия масура. За такава машина паленето, колкото да се бръмне, е по скоро вредно.1:100 знам, че има но има ли го в България не мога да кажа
Цветомир Димитров
- специалист
Като не можем както щем,ще щем както можем-дай боже на всекиму я щил я от другите дето си харесва 

емовлаха
- специалист
Машините работят около година и нещо това е на 5-6 литра гориво на ден и следва, маслена помпа ,семеринги, лагери, сегменти, бутало, цилиндър или някой сцепен резервоар. Иначе може картер и колянов вал. Зависи всичко от уменията на потребителя някой неща се случват доста рано преди да е изтекла 1-на г. 10 годишния професионален стаж на мужика го е довел да реве всеки месец от проблемен карбуратор на 60сс Щил, малко познания ако има с неговата практика щеше да му е леко, нещата са в ръцете му и покрай него дето му пречат на карбуратора
Обичайно е да се купуват един модел и марка за да се ползват като донори

Трифон П.Трифонов
- майстор
Много хора знаят, от интернет, как бензинът старее.
Някои са подушвали такъв.
Съвсем малко знаят, какво се случва когато от стар бензин се наложи смяна на маркучи, наподобяващи гумосополива каша.
При такава интензивна употреба на косачка/резачка, едва ли има няколко, които да си чешат клавиатурите в този Форум, както и да ги занимава проблем със съхранение на техниката.
Качвал съм таблица с моделите на Щил, която показва за каква употреба е съответният модел.
Всичките ми машини са за интензивна, пък си ги ползвам както искам или се налага. Обикновено квалифицирана работа и полека, предвид годинките.
Днес бръмчах около час, с чисто нова машина. Нямаше нужда от толкова, но поради прощъпулника се наложи. Първите минути, са като първите 7 години. След само още едно загряване хвърлям заводското масло. Следващото на 1000, после регулярно.
Горното за всички поддръжници на тезата, че новите машини били със заводска разработка.
Кой както иска, в крайна сметка и според разбиранията си.
Някои са подушвали такъв.
Съвсем малко знаят, какво се случва когато от стар бензин се наложи смяна на маркучи, наподобяващи гумосополива каша.
При такава интензивна употреба на косачка/резачка, едва ли има няколко, които да си чешат клавиатурите в този Форум, както и да ги занимава проблем със съхранение на техниката.
Качвал съм таблица с моделите на Щил, която показва за каква употреба е съответният модел.
Всичките ми машини са за интензивна, пък си ги ползвам както искам или се налага. Обикновено квалифицирана работа и полека, предвид годинките.
Днес бръмчах около час, с чисто нова машина. Нямаше нужда от толкова, но поради прощъпулника се наложи. Първите минути, са като първите 7 години. След само още едно загряване хвърлям заводското масло. Следващото на 1000, после регулярно.
Горното за всички поддръжници на тезата, че новите машини били със заводска разработка.
Кой както иска, в крайна сметка и според разбиранията си.
Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература