Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Soviet_Soldier - специалист
вт апр 25, 2023 7:34 amТрифон П.Трифонов написа:
Предполагам, че са добри. Като купувах щилката, която идва само с нож, представителят предлагаше глави на ОлеоМак. На Щил нямаше.
Гледах STIHL AUTOCUT 25-2, но за да се зареди трябва да се разглобява, което е доволно муден процес. При модела на Oleo-Mac, дето съм му хвърлил око, само прокарваш кордата и навиваш, без да сваляш кордовата глава от косата. Отделно имат и метална пластина, която предпазва пластмасата от износване. Като цяло изглеждат добре замислени. https://oleomac.bg/product/403/kordova- ... alife.html
kr1100 написа:
3 дка е мястото ,което обработвам, но често има малки "площадки",които трябва отново да се косят.
Иначе алуминевата глава е Ок - сега като кося "бръсна" земята - кося до пръст ине се притеснявам за Т35главата,че ще се изтрие.
Ако натискаш кордовата глава към земята, да, ще се износи бързо. Иначе под ъгъл, като е държиш към земята пак става да се изоре, но само с кордата по земята, без да се унищожава главата. 2,4 като е качествена върши работа. Бях взел една на Ziel от Praktis - няма такъв боклук. Последно от железарията, дето ми беше по път взех някаква зелена Magus, стори ми се отлична, особено след боклука на Ziel.
Ако кордовата глава към новата коса ти е същата като моята, ползвай я с кръгла 2,4 за която е предназначена, и ще изкара прилично време.
dragozow - майстор
Понякога разглобяването на главата отнема по-малко време от прокарването на кордата в Easy главата, особено ако кордата е крива. Аз имам и двете глави и определено предпочитам да разглобя T35 главата, за 20 секунди съм сложил кордата, не е сложно.
вт апр 25, 2023 1:46 pmSoviet_Soldier написа:
Гледах STIHL AUTOCUT 25-2, но за да се зареди трябва да се разглобява, което е доволно муден процес. При модела на Oleo-Mac.....
Е, на Щил да не е само тази в асортимента, та пишеш така?!
Дори не помня кой модел е моята. Презарежда се без разглобяване.
емовлаха - специалист
Предпочитам да си разгобя главата, да си я почистя, сега от мократа трева много кал се събира. най елементарното кордата ми е нарязана на метри предварително, при намотаването на шпулата оставям единия край по-дълъг. При другия вид зареждане 2 пъти се реже. Не ми се налага да нося ножче. Цвето, какво се случва при теб да не купи 553 :) Слагай 1:50 26-2 ако не бъркам е при теб Трифоне, то си пише на главата кой модел е или имаше 25-2 и със такова зареждане, с тия цифри хептем съм изтрещял
вт апр 25, 2023 2:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
Е, на Щил да не е само тази в асортимента, та пишеш така?!
Дори не помня кой модел е моята. Презарежда се без разглобяване.
Давам за пример тези два модела, защото са горе-долу на една цена. STIHL AUTOCUT 25-2 в магазина до нас е 41лв ,а тази на Oleo-Mac по-горе, дето съм споделил е 43лв. Та за около 40лв ми се вижда, че италианците предлагат по-добър продукт.
вт апр 25, 2023 2:46 pmSoviet_Soldier написа:
Давам за пример тези два модела, защото са горе-долу на една цена. STIHL AUTOCUT 25-2 в магазина до нас е 41лв ,а тази на Oleo-Mac по-горе, дето съм споделил е 43лв. Та за около 40лв ми се вижда, че италианците предлагат по-добър продукт.
До, от гледна точка на финансите има защо да се сравняват точно тези. Не помислих за това. За мен по важен е десенът.
Всъщност, предлагат по евтин продукт.
Цветомир Димитров - специалист
Да, Емо, днес дойде 553rs,сглобих я ама няма още да я напъвам,Юни може би.... :rock:
вт апр 25, 2023 4:30 pmЦветомир Димитров написа:
...днес дойде 553rs,сглобих я ама няма още да я напъвам,Юни може би.... :rock:
Да си я ползваш със здраве, дълго, доходно и безпроблемно!
kr1100 - майстор
вт апр 25, 2023 9:34 amKrasi_S написа:
пон апр 24, 2023 9:06 pmkr1100 написа:
... +1 ал. пластина б 5мм х 60 мм след болта и тогава кордата...
Може ли една снимка на крайното "изделие" и детайлите? Тази пластиина, размера и 65х60мм ли е?
Утре , ако оня отгоре не реши да ръси вода. "Влача" от познат дограмаджия малки отпадъци от алум. с дебелина 1 ммРежа ленти широки 5 мм и с дължина 50-60мм. Виж един клипс за затваряне на хляб в прозрачна опаковка - такова представлява алум. лента.
Винта на алум. гава има остри ръбове и прерязва кордата. Изгладил съм болта с ъглошлайф. Обаче пак премачкава кордата и затова подлагам пластината. Пластината ляга на по-голяма площ в/у кордата.

Офф днес взех за проба корда от проволка облечена с пластмаса - пълен боклук и то скъп 15 м -7,80 лв. Къса се по-лесно от квадратна корда 3,5х3,5мм . цената и 0,36 лв./м на квадратната корда.
да не се лъже някой да си купува такава корда проволка.
Последна промяна от kr1100 на вт апр 25, 2023 8:41 pm, променено общо 1 път.
kr1100 - майстор
вт апр 25, 2023 1:52 pmdragozow написа:
Понякога разглобяването на главата отнема по-малко време от прокарването на кордата в Easy главата, особено ако кордата е крива. Аз имам и двете глави и определено предпочитам да разглобя T35 главата, за 20 секунди съм сложил кордата, не е сложно.
с Т 35 е песен да си редиш кордата. Но трябва лека доработка на шпулата - на страната към почвата няма отвори за закачане на кордата. 1 свредло ф 2,5 мм- и 1 или 2 отвора на 180гр и леко прорязване към отвора Делиш кордата на 2 и леко я премачкваш с клещи . Едната половина от кордата да е по- дълга с 8-10 см. Слагаш премачканото в шпулата опъваш и закачаш една 'половина ' от кордата в този процеп и споко си навиваш другата част от кордата. Като я навиеш я заклещваш в процеп. После споко си навиваш другата "половина' от кордата без да се притесняваш ,че ще се развие кордата.
Последна промяна от kr1100 на вт апр 25, 2023 8:40 pm, променено общо 1 път.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: