Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
brum - майстор
На моята нищо не съм и пипал. Само сипвам бензин. Щил един. Не знам дали си няма вграден филтър някакъв...

На старата (май Райдър) пак нищо не съм пипал. Ама оная гад разпадна семергина на коляновия вал и 2 години работеше с клизма. После я оправих и вече 5-6 години как не е палена след ремонта...
емовлаха - специалист
чет май 04, 2023 10:25 amkr1100 написа:
ср май 03, 2023 9:53 pmSoviet_Soldier написа:
.....Маркуч Oregon с диаметър 2,97 х 5,36 заспа идеално в тапата, плюс филтър тип Husqvarna. Как говориться "делаем раз и навсегда". :-D
Oт както е станала коса/ купена/ 2008г не съм пипал маркучи и този филтър.Бензина го прецеждам през дедерново платно за ситопечат на платки или с CrNi мрежичка - забр. съм кой меш беше.
Бако, ето ти проблем който прави некачествен филтър, отложено време със заменяне и почистване на резервоар, може да се цеди гориво днеска и нощеска :) Приблизително е отупал 150-200л гориво със този филтър за месец вероятно твоята коса няма такъв пробег и със втория и живот . Руснака изгърмя със карбуратор във времето и се научи да ползва хубави филтри :-D Проблем е мърсотията със всяко зареждане дето се вкарва в резервоара. На твоя Хуск резервоара е в задната част, Китаиците и Щил също и различни гърловини. Гледай за какво иде реч все пак е Хускварна :) Това е и една от причините да не ползвам туба със клапан за зареждане, не разлива гориво но вкарва мърсотия която се налепва по него докат вдигам прахоляк
Indianec 2 - специалист
Soviet Soldier, тия маркучи са добри, на 353ката що бензин мина през него и нито се е одървил, нито се е сцепил.на косата съм със същия, филтрите на Хускварна са добри също.
Отделно със скобичките е заспала работата.
Бензина го прецеждам и аз криво ляво- на накрайника на тубата сложих ситна цедка.
Май съм единственият, който си купи филтри- сменяли ги при ремонт само, а до момента никой не бил поръчвал маслен, при представителят на Щил, където пазаря.

Когато доливам бензин или масло, винаги почиствам около гърловината. За няколко секунди няма да свърша кой знае колко работа, но си спестявам главоболия.

Бръме, с това сравнение стреляш право в сърцето.
brum - майстор
С кое сравнение? Между Щила и Райдъра ли? Райдъра може да гърмеше като за световно, ама имаше осезаемо повече сила. Щила е бутикова история. Може би защото взех малкият модел :) . Ама и пали, и работи като бутикова.

Сега като чета колко литра бензин прекарвате през тия коси разбирам защо обсъждате филтри. През моите две са минали сумарно към 20 литра бензин...
емовлаха - специалист
Трифоне , мен ма базикаха колегите, че съм художник, след като смених струмента, че съм бояджия... Ко туй маслен филтър, у косъта де се намира на редуктора ли да го търся , или само на Щил косите го има :) На Щила не помня горивния кога съм го сменявал сигорно е на 500л гориво и свеща е на толкова. Ще трябва да ги сменя, за косата си купих и горивен и въздушен да има
чет май 04, 2023 12:58 pmемовлаха написа:
Трифоне , мен ма базикаха колегите, че съм художник, след като смених струмента, че съм бояджия... Ко туй маслен филтър, у косъта де се намира на редуктора ли да го търся , или само на Щил косите го има :) На Щила не помня горивния кога съм го сменявал сигорно е на 500л гориво и свеща е на толкова. Ще трябва да ги сменя, за косата си купих и горивен и въздушен да има
Резач съм бе, не се кОся!
Преди малко си поръчах котки, че много взеха да ме тормозят за високи дървета, а с пещерните джаджи е малко тегаво.
На път съм и седалка да си поръчам.

пп. Да видиш майтап!
Отивам да кълцам и кастря на високо. Обувам джаджите, праймер, смукач, "почерпване", дърпам и........................не пали!!! Дърпам, дърпам, дърпам.....няма.
Де е Влаксито, да ме види, ще ме скъса от бъзик.
Разглобявам- свещта да видя де, и като дръпнах лулата, остана ми у ръкъта.
Последно, като я чистих, повече съм наблегнал с компресора, та луличката леко сцепена и кабелчето излиза как си иска.
3 мин. ремонт, работата свършена, обаче се изложихме.
dragozow - майстор
чет май 04, 2023 10:12 amЦветомир Димитров написа:
Калояне,на какво се дължи според тебе това хъркане при чисто нова машина?
553RS ли беше?
Сега завъртях изложената в магазина, не се чува нищо. На обратно се чува леко, но това е по-скоро от короната и пиньона и не е хъркане, а и така или иначе не върти на обратно. Не би трябвало да издава лош звук ако е нова за всеки случай.
Цветомир Димитров - специалист
Няма ядове май,сега ходих тука има един магазин има изложени тримери,китайски де,и една щилка-хрусти повече от моята,явно параноята не ми дава мира...сложих и грес снощи аз,ама има преливник(аз така му викам),та не е прекалено много...уф спокоен съм вече...извинявайте че само ви занимавам с мойте глупости момчета :) Преди един маняк от форума вика човек спри се малко,не караш совалка :D
емовлаха - специалист
Трифоне, ти ма преби, забрани си ползването на компресор по- Щил-ките :) Да ти кажа не ти вярвам на това със лулата :) Интересно , че не се е задавила ! Гледай да ти е удобно, седалката ще ти разтоварва краката но и ще ти пречи , ти си преценяваш какво ти трябва, иначе дърварските котки са основата мислех, че имаш такива! Цвето, пишеш си какво те вълнува ! Умишлено те ръчнах, щото нищо не спомена за Хускварна-та след като я купи :) Ще се таковам и аз в писаря дет съвети давам, ако свеща ми се е заварила за маторя :-D

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: