Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
чет май 04, 2023 3:16 pmемовлаха написа:
Трифоне, ти ма преби, забрани си ползването на компресор по- Щил-ките :) Интересно , че не се е задавила ! Гледай да ти е удобно, седалката ще ти разтоварва краката но и ще ти пречи , ти си преценяваш какво ти трябва, иначе дърварските котки са основата мислех, че имаш такива! Цвето, пишеш си какво те вълнува ! Умишлено те ръчнах, щото нищо не спомена за Хускварна-та след като я купи :)
Ааа, не така!
Компресора го купих точно за да почиствам по добре, къде не моа да бръкна. Е, на осмата година един проблем е поносим. Ще поръчвам нова лула с кабел, че тази е цепната къде излиза кабела, а самото кабелче се е скъсало от пружинката. И така работи, но....
За задавянето ко да ти кажа?! Само припомням, че тати ма е праил на Балкан Спорт.
Задавени машини ги паля по телефона.
В службата Ранчера преливаше карбуратора, та чак от гърненцето течеше.
Докато го ремонтира Добата, новобранците минаха инструктаж по палене на задавена по презумция машина.

пп.Абе я кажи как вреди компресора! До сега не съм забелязал нещо освен последното с лулата.
емовлаха - специалист
Лула не свалям няма какво да чистя там, при мен има допълнение, перваз служи като тапа на самата лула която затваря въздушния поток покрай свеща, напукано нямам на лула или кабел:) Явное друг е матеряла при теб пък и конструкцията на едноръката
Йок! Нещо ни е развален телефона, пък и не съм писал да съм свалял лула. Направо е скъсано, а не напукано.
10 атмосфери през пистолета за почистване са си сила, а главата на цилиндъра е в задната част под капака на веригата. Естествено, че ще го махна когато чистя машината.
Просто се заиграх повече да изчистя ребрата на главата и цилиндъра и сгъстения въздух е издърпал леко кабелчето.
Като отворих да проверя, кабела не беше измъкнат нацяло от лулата, но беше прекъсната връзката с пружината за свещта.
Soviet_Soldier - специалист
чет май 04, 2023 12:05 pmIndianec 2 написа:
Soviet Soldier, тия маркучи са добри, на 353ката що бензин мина през него и нито се е одървил, нито се е сцепил.на косата съм със същия, филтрите на Хускварна са добри също.
Отделно със скобичките е заспала работата.
Бензина го прецеждам и аз криво ляво- на накрайника на тубата сложих ситна цедка.
Времето ще ни покаже, колко са добри. При китайските коси копие на Mitsubishi TL-43, маркучетата са открити, пече ги слънцето, което е допълнителен вреден фактор, докато при верижните триони са закрити. Резачката, макар и по-стара, откъм гумени изделия не е мръднала, все още са здрави и еластични. В резачката и материалът е друг, макар да е една марка с косата, от някаква черна гума са изработени там, а в косата бяха прозрачни, нещо като силикон.

Повечето с такива коси го имаме тоя проблем. Един познат има 2 райдера (една с велосипедна, и една с D образна дръжка за довършителни дейности), професионално ги ползва, и той съвсем скоро имаше същия проблем с едната. Уж търси читави, пък на края пак китайски комплект сложи, явно не е успял да намери.
Специално тия, дето са в Raider заводските не са толкова лоши 2-3 години живеят пълноценно, можеше и повече от 3, но ме дразни, че не са еластични вече, и не обира с тях до капка горивото, почва да гасне, когато остане съвсем малко в резервоара. Към заводското филтърче нямам забележки, карбуратор не съм чистил или сменял. Обаче взимайки така случаен китайски комплект, може и година да не прослужи, както при моя приятел с фабричните маркучи в деуто. На тия дето съвсем не им провърви, се оказва, че филтърът не е бензоустойчив, и се разпада в резервоара след време.

Що се отнася до цедките - аз бензин не цедя. В крайна сметка това е задачата на тия филтри в резервоара, а когато са читави, и се сменят навреме, в карбуратора мръсотия не попада.
Последна промяна от Soviet_Soldier на чет май 04, 2023 6:50 pm, променено общо 1 път.
емовлаха - специалист
чет май 04, 2023 6:13 pmТрифон П.Трифонов написа:
Йок! Нещо ни е развален телефона, пък и не съм писал да съм свалял лула. Направо е скъсано, а не напукано.
10 атмосфери през пистолета за почистване са си сила, а главата на цилиндъра е в задната част под капака на веригата. Естествено, че ще го махна когато чистя машината.
Просто се заиграх повече да изчистя ребрата на главата и цилиндъра и сгъстения въздух е издърпал леко кабелчето.
Като отворих да проверя, кабела не беше измъкнат нацяло от лулата, но беше прекъсната връзката с пружината за свещта.
Спокойно :) Ще го играя и аз това упражнение нали и аз имам едноръка :)
чет май 04, 2023 6:49 pmемовлаха написа:
Оглеждам ръчните триони. Пестят гориво, леки, безшумни, бързо подновяват яките мазоли, къде късат чорапогащи.
Оня ден унуката на леля Злата - 24-5 годишно яре, си отима първи пришки.
Бутал горкия електриката и докато избута 100 квадрата, станала белята. Ма тя майка му виновна, че купила машинката.

Естествено, ще ползвам изключително и само Nivea Men synthetic.
емовлаха - специалист
чет май 04, 2023 7:42 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет май 04, 2023 6:49 pmемовлаха написа:
Оглеждам ръчните триони
Със такова съм рязал и доста е прилично но ще ти е малко https://www.emegashop.bg/products/%D0%B ... %D0%BE-145
Ще го мисля, но задължително трябва да заприходя, особено след като втория път спасявах едноръката с
емовлаха - специалист
чет май 04, 2023 8:43 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ще го мисля, но задължително трябва да заприходя,
Не ти е достигнала малко дължина и затова така, вадил съм новобранки от клонове ама 50 санта клон :)
чет май 04, 2023 8:51 pmемовлаха написа:
чет май 04, 2023 8:43 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ще го мисля, но задължително трябва да заприходя,
Не ти е достигнала малко дължина и затова така, вадил съм новобранки от клонове ама 50 санта клон :)
Дължина на ръката не ми достигна. Бях писал- на ръка и половина, та среза беше леко страничен.
Като увисна и я хвана.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: