Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Soviet_Soldier - специалист
нед май 14, 2023 12:01 pmТрифон П.Трифонов написа:
Алоуу, отново нищо конкретно.
Точно ти ли ще ми търсиш сметка, и ще ми казваш, колко ми е опита и акъла? То си вижда твоя колко е. Ако имаше нещо вярно, в глупостите които пишеш, до сега да съм заварил двигателя, а е като нов.
Точно ти да ми задаваш такива въпроси, е малко лицемерно, макар напълно типично за теб качество. Задавай ги на себе си, като тръгнеш да обясняваш, как трябвало да се съхраняват инструментите с гориво. Задай си въпроса, "къде го прочете?", щото в инструкциите пише съвсем различно нещо.

Тия измислици, че съм трил са си изцяло в твоя измислен свят. Villager е маслото, и от него пробвах пак за личен кеф да набутам 100мл на литър, но в резачката. Самата резачка я купих, пак за експеримент, защото такива като теб утвърждават, как китайската техника за нищо не става, а по чудо се оказва, че в моите ръце работи с години. И не ми обяснявай, че колко работя, и че е малко. Купил съм битов инструмент, съответно и експлоатацията му е битова. Нито съм косач, нито съм в бизнеса с дърводобива, така че професионалната техника не ми е необходима!
Опитът ми с подобни инструменти е от много преди 2-3 години, но ти нали си ми светил та знаеш. Работя с такива инструменти, повече от 15 години и опит имам достатъчно, макар преди повече с електрически.

Чета те и се сещам за творчеството на Пушкин:

Молчи ж, кума; и ты, как я, грешна,
А всякого словами разобидишь;
В чужой пизде соломинку ты видишь,
А у себя не видишь и бревна!
нед май 14, 2023 12:31 pmSoviet_Soldier написа:
..Villager е маслото, ........
Работя с такива инструменти, повече от 15 години и опит имам достатъчно, макар преди повече с електрически.

Чета те и се сещам за творчеството на Пушкин:

Молчи ж, кума; и ты, как я, грешна,
А всякого словами разобидишь;
В чужой пизде соломинку ты видишь,
А у себя не видишь и бревна!
А как се превежда? Нали така писах- селско?!
15 години!!! Още толко да напрайш се тая си е, за теб. Късничко си започнал, а както някога писах- знания се трупат и с практика, но нямаш ли основата- теория, не е съвсем като хората.
Имам един любим израз- "От 6ти клас."
Доста преди това започнах. Не, че съм го искал, просто така се случи.
Не крия годините си подобно кифлите.
Стихчето е яко.
Само да напомня кой какво е "паркирал" в гаража.
В моя има японска и немска техника.
А в твоя?
Djack - специалист
Абе да попитам...! Имам китайски тример - моторна коса! Използвам го 2-3 пъти в годината. Есента ми направи чакмак, не можа да запали и му свалих карбуратора да го изчистя основно. Не намерих нищо видимо, ама като го сглобих си запали нормално и си свърших работата. Онзи ден обаче, извадих го, заредих го, запали почти от раз, окосих почти всичко и като загря взе да глъхне - не можеше да се форсира! Трябва да го припомпиш внимателно, при което имам чувството че е на ръба да угасне и чак тогава се форсира, след минута пак така - големи мъки! Бензин има, филтъра е чист, на студено бачкаше нормално...! Онова болтче за реглажа го въртях есента, може ли да е от него?
емовлаха - специалист
Айде почетете малко, интересни са предписанията за маслото :-D https://raidermashini.com/RAIDER-RD-GBC ... 0%B5%D1%80
Какво да чета, Емо?
Райдър казва- "Да се спазва указаното от производителя на машината съотношение".
От друга страна, спецификациите на маслата Райдър напълно покриват съвременните изисквания и норми, подобно големите- JASO-FB, ISO-L-EGB.

Близо ли е до акъла, какво означава- "Указаното от производителят на машината"?
Нищо общо с интерпретациите на бойчо за масла с ниско качество.
Никъде не пише, че може съотношението да е 1 към 50, ако еди какво си.
Питах къде го е прочел та твърди, а после взе да криви, че той си бил направил експеримента, извода и за неготова била истината.
Глупости на търкалета. Може да правиш каквото си искаш, но не може да твърдиш, че е съобразено с изискванията на производител на машина.
Райдър казва - 1/25 за машините си, без оглед марката масло.
На маслата им пише каквото цитирах в началото. Демек, мога да го ползвам в съотношение 1/50 в собствените си щилки. Може, принципно, но няма как да се случи, при мен.
емовлаха - специалист
нед май 14, 2023 9:57 pmТрифон П.Трифонов написа:
Какво да чета, Емо?
Съотношение на Бензин с Двутактово масло: 40:1 (1 литър бензин A95h се смесва с 40 мл. двутактово масло) това е от този сайт
нед май 14, 2023 10:00 pmемовлаха написа:
нед май 14, 2023 9:57 pmТрифон П.Трифонов написа:
Какво да чета, Емо?
Съотношение на Бензин с Двутактово масло: 40:1 (1 литър бензин A95h се смесва с 40 мл. двутактово масло) това е от този сайт
Въх, хахаааааа!!! Това съм го пропущил.

Още малко съветски глупости.
нед май 14, 2023 11:53 amSoviet_Soldier написа:
нед май 14, 2023 11:48 amемовлаха написа:
Боец това за 1:25 Отпадна за Щил и Хускварна! Изчезвам да направя опит за косене ръми дъжд кви ще ги свърша нямам си на идея.
Вероятно е така, защото вече се продават модели с катализатори, които при бутане на толкова много масло се запушват.
А за безкатализаторните "вероятно" трябва да треперим?!!
Николай Ников - специалист
Какво ви е мнението за палцовата косачка? Тази дъждовна пролет толкова трева и я изтървах,стана висока. Реших и купих палцова косачка,не съм я пробвал още,вчера пристигна. Дали ще се справя с треволяка? Това е косачката https://www.onlinemashini.bg/benzinova- ... 9800/81475
емовлаха - специалист
нед май 14, 2023 10:06 pmНиколай Ников написа:
Какво ви е мнението за палцовата косачка? Тази дъждовна пролет толкова трева и я изтървах,стана висока. Реших и купих палцова косачка,не съм я пробвал още,вчера пристигна. Дали ще се справя с треволяка? Това е косачката https://www.onlinemashini.bg/benzinova- ... 9800/81475
Провери я за масло дали има, ще коси
Николай Ников - специалист
нед май 14, 2023 10:13 pmемовлаха написа:
Провери я за масло дали има, ще коси
Дойде без масло, по паспорт препоръчват 20W50,но не намерих такова,купих 30W50 за косачки,предполагам да няма изненади.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: