Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Indianec 2 - специалист
Май Хускварната няма да изкара сезона, след редовен напън бързо издиша.
Та значи вече купувам нещо със мощността, която ми е пропорционална на гърча, иначе само нерви, не за парите, че ти скапва сезона...
пет юни 23, 2023 10:47 pmborchoyor написа:
пет юни 23, 2023 9:18 pmТрифон П.Трифонов написа:
Днес въртях една "Raptor".
Заработи горката, свърши работа, но само щото нямаше нещо достойно да поеме такъв боклук.
Работата на ръка е рехабилитационна, в сравнение с боклуци за 100-200лв.
Rapter???? Maybe????
Верно Борче, фРаптерка била.
пон юни 26, 2023 5:50 pmIndianec 2 написа:
Май Хускварната няма да изкара сезона, след редовен напън бързо издиша.
Та значи вече купувам нещо със мощността, която ми е пропорционална на гърча, иначе само нерви, не за парите, че ти скапва сезона...
Какво ще рече "бързо издиша"? Да не би да се даврандисва като си поичине?
Indianec 2 - специалист
В смисъл че като видя зор взеха да се скапват някои работи.
Миналата седмица строши барабана на съединителя, смених го, сега нещо като загрее или гасне или се форсира сама.
Обичайните неща ги смених още на обекта (нося доста работи, че обикновено бачкам на майната си), ама без промяна, ай тихите да са проблем само иди дойде, но нещо губи тяга в средата на откоса и мота тревата.
Сигурно изпече някоя семерина, ама се изплати няколко пъти, като се има в предвид, че не е нова.
емовлаха - специалист
пон юни 26, 2023 10:11 pmIndianec 2 написа:
Миналата седмица строши барабана на съединителя, смених го, сега нещо като загрее или гасне или се форсира сама.
Обичайните неща ги смених още на обекта (нося доста работи, че обикновено бачкам на майната си), ама без промяна, ай тихите да са проблем само иди дойде, но нещо губи тяга в средата на откоса и мота тревата.
Сигурно изпече някоя семерина, ама се изплати няколко пъти, като се има в предвид, че не е нова.
Можеше да отделиш някой лев и да си купиш 8т диск-а на Хускварна той е за твоята коса. Водещото колело е консуматив, вероятно е изтъняло там дето е контакта със съединителя и толкова, няма информация сменявано ли е някога. Ако ти фунционират правилно лагерите на колянов вал малко е вероятно да опече семеринг. Сам можеш да разбереш какъв и е проблема, ти си я ремонтира, какви чаркалаци си сменявал нямам си на идея. Не помня колко бензин спомена, че си и врътнал. Мойта си изби парите миналия сезон, сега втори път ги избива.
Indianec 2 - специалист
пон юни 26, 2023 11:34 pmемовлаха написа:
Можеше да отделиш някой лев и да си купиш 8т диск-а на Хускварна той е за твоята коса. Водещото колело е консуматив, вероятно е изтъняло там дето е контакта със съединителя и толкова, няма информация сменявано ли е някога. Ако ти фунционират правилно лагерите на колянов вал малко е вероятно да опече семеринг. Сам можеш да разбереш какъв и е проблема, ти си я ремонтира, какви чаркалаци си сменявал нямам си на идея. Не помня колко бензин спомена, че си и врътнал. Мойта си изби парите миналия сезон, сега втори път ги избива.
Семерини, бутало, гарнитури, друг карбуратор (стария имаше проблем с ускорителната помпа), лагери на колянов вал , маркучи, филтрите... Последно като писах беше на 20 кила, без малко, от тогава почти 2 туби от 5 литра опуках.
емовлаха - специалист
Като смени лагерите следи от превъртане имаше ли ? От ръка ли влязоха/свободно ? Гледаш семерингите и там дето си я събирал със силикон, ако не бъркам нямаш гарнитура за цилиндъра освен за ауспух и карбуратор, гледаш и преход от карбуратор към цилиндър , ако вс е ок,проблема е карбуратор или я претоварваш , може да се форсира и от жилото ако засяда но се усеща . Вече ти си знаеш в какво състояние ти е бил цилиндъра когато си сменил бутало

Сядам да допиша още малко. Има уплатнения/гарнитура на мотора. Ако дадеш информация, на камбаната ли счупи барабана или на зацепването със вала ще е полезно и от удар на диска ли се счупи, другото което е интересно как е състоянието на този лагер от към съединителя и маховика. Предполагам, че е махната искогасителната мрежа от ауспуха и се издухва мотора, може да изгасва и от запекъл сегмент. Ако имаш желание сподели

Вчера ми се отдаде възможност да кося сефте със Китайска коса . Марка не се чете, със разглобяваща се на 2 щанга, 42и нещо см3 мотор, халуминова глава 4 края корда осукан квадрат 3мм марка неизвесна. Горивна смес 1/25 двутактово масло неизвесно от безниностанция/червено. Трева рядка със тънки стребла 30-40 см никакъв проблем. Имаше и трева Слез над метър и нещо не посмях да я тествам там
Тесен захват на ръкохватките и не на място монтран старт/стоп бутон, хич не беше удобно. За 5 мин работа неволно 3 пъти я изгасих от бутона, косих без ръкавици!
Последна промяна от емовлаха на вт юни 27, 2023 5:22 pm, променено общо 1 път.
kr1100 - майстор
вт юни 27, 2023 10:01 amемовлаха написа:
.... Вече ти си знаеш в какво състояние ти е бил цилиндъра когато си сменил бутало
Най- вероятно е надран и е за смяна.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Изображение

:-) Гледам, градинските теми позамряли
Цветомир Димитров - специалист
нед юли 02, 2023 9:38 amn_a написа:
Изображение

На мен лично ми се свършиха тъпите въпроси,с които занимавам всички видове хора...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед юли 02, 2023 2:31 pmЦветомир Димитров написа:
нед юли 02, 2023 9:38 amn_a написа:
Изображение

На мен лично ми се свършиха тъпите въпроси,с които занимавам всички видове хора...
А аз се надявах просто да сте яхнали морето, примерно

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: