Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Lisko - майстор
araukaria-ta действително в Чили я наричат с научното/латинското название. По нашия край му викаме "Маймунско дърво".
https://www.facebook.com/mgtravelbg/pos ... 1717022367
В уикипедията пише че обича леко киселинни почви с повечко дъжд и издържа до минус 20 градуса:
It prefers well-drained, slightly acidic, volcanic soil, but will tolerate almost any soil type provided it drains well...It prefers well-drained, slightly acidic, volcanic soil, but will tolerate almost any soil type provided it drains well.
MamaMy - майстор
hidrazin написа:
MamaMy написа:
Получих такъв отговор: ...
И сега какво? Ще ядем гъби или ще ги продаваме? :-D
Ма изглеждат кат чернобилки бре!
:partyman:
Ще ги почвам подред с всичко предложено по темата, че много ме дразнят. Дано да не бягат бързо :lol:
При нас се води еко-пътека. Писна ми от тая екология. Нито животните като на хората, нито растенията.
Абе нещо напоследък ми боледуват и мрът скорпионите? Дали не е нещо заразно? Смитам по десетна на ден. Ще трябва да ги водя на ветеринар. :wink:
Kasap - специалист
Работата ясна - писа, че вече си ги посолил. Остава да ги наръсиш ги обилно с оцет и малко зехтин...
Ако не ти вървят, можеш да ги прокараш с 2х100ml домашна (пер орано).
hidrazin - майстор
MamaMy написа:
Абе нещо напоследък ми боледуват и мрът скорпионите? Дали не е нещо заразно? Смитам по десетна на ден. Ще трябва да ги водя на ветеринар.
Няма нужда от ветеринар. И моите бяха така ама се оправих. Не е заразно.
Просто липса на витамин А. Лекува се като им пръскаш в дясното око с витамин А.
Но само в дясното !!! Хващаш, пръскаш по дясното (негово дясно) око и пускаш.
Така в продължение на три дни, сутрин и вечер. :-D
:partyman:
iivanov - майстор
А може и от гъбите да са натровени.
mitko414 - специалист
Кат' сме почнали с бъзиците, още една идея: покажи ги на готвача от местния китайски ресторант, може да им намери приложение :-D .
toolegittoquit - майстор
Истината е, че всичко се решава с газовата горелка.
miroton - майстор
Я ги панираи,и си намери ходещи тестери от тия препечените
lov - майстор
Ммм даааа... Тинки ти пак роди гениална идея за огнехвъргачките. Това са гъби и дори една спора да остане щом попадне в подходяща среда и ще се развие. Номера е някакъв фунгицид ама те са скъпички или да промениш PH- то на почвата. Гъбите че и много от растенията са капризни на тази тема. Тогава и узрелите спори не могат да изкарат дълго и загиват. При продължително третиране на почви с торови препарати особено с изкуствени като амониева селитра почвите се вкисляват и почват точно гъбичните заболявани по растенията. И спасението е точно варуване с гасена вар или най лесното в домашни условия е да си хвърляте пепелта от камината там. Освен че ще си оправите почвата в пепелта има много калий който също е необходим на растенията.
MamaMy - майстор
Резултата до сега:
От синия камък реакция няма. От белината си промениха единствено цвета. Сега вече съвсем приличат на изпражнения. Станаха жълто кафяви. Ще купя една торба хидратна вар другата седмица. Дано да спре малко да вали че ще стане голяма свинщина по пътеката ми. :cool:

Тема "Помощ! Как да се отърва от тази гадост?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: