Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
chapara - майстор
нед юни 02, 2024 9:38 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед юни 02, 2024 9:21 pmДелян написа:
Пробвай със свалена свещ дали ще завърти...
Каква е идеята?
Другия уикенд. И ще кажа.
Делян - специалист
Каква е идеята?
И при мен се случи нещо подобно при първо палене за сезона - с въженцето можех да повдигна косачката. Свалих свеща и мотора завъртя. Махнах въздушното филтърче и машината взе чезапали. Цялото беше просмукано с масло.
пон юни 03, 2024 3:02 pmДелян написа:
Каква е идеята?
И при мен се случи нещо подобно при първо палене за сезона - с въженцето можех да повдигна косачката. Свалих свеща и мотора завъртя. Махнах въздушното филтърче и машината взе чезапали. Цялото беше просмукано с масло.
Не се разбра какво е блокирало вала.
Карай!
Здравейте хора. Отчаях се от тези бензинови коси, онзи ден си купих Raider RD-GBC20 исках по-мощна защото двора ми е голям. Днес си я сглобявам всичко ок, слагам си 25 към 1 както е дадено горивото работи около 20,25 Мин и изведнъж спря. След това няма палене, вярно в голямата жега я пришпорих обаче не става и не става. Натискам отдолу това гуменото да припомпва горивото и пак не иска, задавих ли я нещо, защото самото шишенце което си го има в комплекта с него правих дозировката. А то определено не беше 1 л. , но си сипах бензина до скалата и съответно маслото до следващата скала. Чисто нов бензин и масло дори на Райдер си взех, защото съм чел доста в тази тема за горивото. Не мога да си обясня какво не съм направил, чудя се дали да я върна на Практикер, ако изобщо ми приемат рекламацията. Преди това имах и все още имам на скраб две китайки и те не бачкат, но те доста години ми изкараха де (premium и Daewoo) , явно аз нещо си ги скапвам... :sad:
Леко едното маркуче не е право, но като припомпвам се движи гориво по него..
chapara - майстор
Това гуменото дето припомпва е само за първото палене, когато машината е загаснала от липса на гориво. Вероятно си я задавил. Знаеш ли кога и как се ползв тъй наречения смукач? Опитай утре и не припомпвай, ако е загаснала с гориво. Вдигни лостчето на смукача и като запали го върни.
Успех.
И аз утре ще правя тестове на моята основна косачка, стискам си палци.
hidrazin - майстор
съб юни 08, 2024 11:41 pmchapara написа:
Вдигни лостчето на смукача и като запали го върни.
По принцип съгласен за задавянето. Онова гуменото не се натиска амнайси пъти...
Ноооо... не всички коси са с лостче. Моята например няма такова. Поне не и нещо което да мяза на лостче. :)
При много голямо задавяне, много помага и развиване на свещта и няколко дърпания.
Ако е яко удавена...
:partyman:
P.S.
слагам си 25 към 1 както е дадено
Това къде е дадено, на косата или на маслото? :?
chapara - майстор
Шишетата които ги има в комплекта имат такива обоначени деления. За махането на свеща е ясно, ако си се усрал с помпането, но със смукача се получава продухване както при колите. Натискаш педала на газта и въртиш, или поне така аз си го обяснявам. В слупая, смукача, вкарва повече въздух и опиняш въжето, докато прикюфка. Палне ли, връщаш. Че има, на мотора лостче съм убеден, свързано с карбуратора.
floydogi - специалист
Чапар, при смукач се притваря клапата и съответно вкарва по-малко въздух, за сметка на повече гориво. Целта е при студен двигател да се обогати сместа, за да запали. При задавяне се отвива свещта, подсушава се или направо нова свещ, и после опиняш без смукач.
Абе, Усрали са снощи, ма с друго, хихи!!!

Нито помпенето ще удави мотора, ......за смукача е ясно. нищо не проветрява.
В повечето случаи удавен цвайтер паля само с газта до край. Десетина дърпания вентилират цилиндъра и картера.
Упражнението развива мускулатурата, пести време, стимулира осъзнаването на процесите.
silent - майстор
Помпенето няма отношение, пълни карбуратора псле върти горивото.
Възможно е да е задавена, но аз бих проверил свеща. Тези китайски чикии са с мега евтини ментеливи свещи. На моята свеща се прецака на 10-15 часа без да е зорена. Оказа се по означението, че трябва да е НГК, никъде нямаше подобно означение на производител каквото има на тази с която я смених. Колегата да развие свеща и на корпус да дръпне няколко пъти и да види дали има искра. Райдър не е нещо различно като качество от другите китайки.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: