Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
falcoh - специалист
От тези трите които видях ми се струва че този DAEWOO DBC520-Q е по-добър, има го на промоция за 249лв. Но все пак знаещите да си кажат мнението.
falcoh - специалист
пон май 19, 2025 1:06 pmfalcoh написа:
От тези трите които видях ми се струва че този DAEWOO DBC520-Q е по-добър, има го на промоция за 249лв. Но все пак знаещите да си кажат мнението.
А и е разглобяем, ще се събира в багажника
емовлаха - специалист
пон май 19, 2025 1:10 pmfalcoh написа:
От тези трите които видях ми се струва че този DAEWOO DBC520-Q е по-добър
Ще е удобно за транспорт
Ето и този вариант има доволни потребители от форума

https://argo-market.com/Products/Details/1917

Но е над бюджета
To&To - специалист
пон май 19, 2025 1:36 pmемовлаха написа:
пон май 19, 2025 1:10 pmfalcoh написа:
От тези трите които видях ми се струва че този DAEWOO DBC520-Q е по-добър
Ще е удобно за транспорт
Ето и този вариант има доволни потребители от форума

https://argo-market.com/Products/Details/1917

Но е над бюджета
Над бюджета е, но като се добавят алуминиевата глава (главата на Деуто не струва и ще се изхвърли бързо), самара, хубавата алуминиева връзка на валовете с възможност за гресиране си стъпва пак на толкова. Моята я взех за 150-180 лева по спомен преди 3 години и пак стъпи на 300+ докато я приведа в прилично работно състояние. Да не говорим за по качествените компоненти (корпус, дръжки, филтър, стартер и т.н.) и възможността за бързо закачване на самара към машината без допълнително регулиране на халката, както е при други модели. Не знам какво толкова го хвалят това Деу, аз не виждам разлика с другите китайци. Двигателите и окомплектовките са са едни и същи. И.. 42cc не са 52cc при китайските. Има си разлика. Ресурса пак е еднакъв. Няколко сезона по-натоварена работа и .. тръгваме да търсим по-качествени машини :)
емовлаха - специалист
пон май 19, 2025 3:02 pmTo&To написа:
Над бюджета е, но като се добавят алуминиевата глава (главата на Деуто не струва и ще се изхвърли бързо), самара, хубавата алуминиева връзка на валовете с възможност за гресиране си стъпва пак на толкова. Моята я взех за 150-180 лева по спомен преди 3 години и пак стъпи на 300+
Ем, ако човек си мисли, че купува моторна коса и вс е ок се лъже!
Почва се масълце, тубичка гресчица, очила, шлем, защита за слух, ръкавици, корда/кордова глава и цената става различна :)
Драгозов може да го светне за мн неща, да му предложи хубаво 2т масло, предполагам и прилична тримерна глава/корда, грес и предпазни средства
Аз съм заложил на прилична машина и за сега се справя със заложените и задачи.
Не ме бърка колко колко пари съм дал за нея, колко корда ще изхарчи или масло/бензин
Когато си избирах коса, ходих слагах мерих гледах пасна ми и си я купих преди 4г
HUSQVARNA 555RXT
За мен беше важно да е мощна да дърпа дебела корда да има антивибрационна система, удобен да и е самара и цената разбира се!
От Драгозов я купих със голяма остъпка, отделно си взех още неща от него също със отстъпка от цената
Лоша дума не мога да кажа за този Човек
falcoh - специалист
пон май 19, 2025 4:12 pmемовлаха написа:
Над бюджета е, но като се добавят алуминиевата глава (главата на Деуто не струва и ще се изхвърли бързо), самара, хубавата алуминиева връзка на валовете с възможност за гресиране си стъпва пак на толкова. Моята я взех за 150-180 лева по спомен преди 3 години и пак стъпи на 300+
Почва се масълце, тубичка гресчица, очила, шлем, защита за слух, ръкавици, корда/кордова глава и цената става различна :)
Драгозов може да го светне за мн неща, да му предложи хубаво 2т масло, предполагам и прилична тримерна глава/корда, грес и предпазни средства
Не ме бърка колко колко пари съм дал за нея, колко корда ще изхарчи или масло/бензин
Когато си избирах коса, ходих слагах мерих гледах пасна ми и си я купих преди 4г
HUSQVARNA 555RXT
За мен беше важно да е мощна да дърпа дебела корда да има антивибрационна система, удобен да и е самара и цената разбира се!
От Драгозов я купих със голяма остъпка, отделно си взех още неща от него също със отстъпка от цената
Доста неща съм купувал от Драгозов и съм много доволен. Ще направя консулт с него и ще реша.
To&To - специалист
пон май 19, 2025 4:42 pmfalcoh написа:
пон май 19, 2025 4:12 pmемовлаха написа:
HUSQVARNA 555RXT
Доста неща съм купувал от Драгозов и съм много доволен. Ще направя консулт с него и ще реша.
HUSQVARNA 555RXT ...ми ти си взел най якото "копеле" :-D :-D :-D . Моята е Китайска Denzel, но само железото е останало от нея. Греси, масла, филтри, глави са на Хуск. Не жаля за консумативи и поддръжка + самари, шлем, алуминиева връзка на валовете, дискове, свещи, маркучи Щил, филтър бензинов го изхвърлих още нов, корда купувам само "наливна".. и тя си дойде на цена. Имам свестен дилър в провинцията. Там са ми играчките. Ако не е той... сума ти буклуци да съм си купил, които нямаше да ми вършат работа. Виждам, че доста хора са доволни от Драгозов. Явно е свестен търговец.
емовлаха - специалист
Успех пожелавам в избора!
пон май 19, 2025 4:46 pmTo&To написа:
Греси, масла, филтри, глави са на Хуск. Не жаля за консумативи и поддръжка + самари, шлем, алуминиева връзка на валовете, дискове, свещи, маркучи Щил, филтър бензинов го изхвърлих още нов, корда купувам само "наливна".. и тя си дойде на цена. Имам свестен дилър в провинцията. Там са ми играчките. Ако не е той... сума ти буклуци да съм си купил, които нямаше да ми вършат работа. Виждам, че доста хора са доволни от Драгозов. Явно е свестен търговец.
Всичко ми е на Хускварна свързано със косата без очилата. Корда 3 чешита, полвам кръгла, квадрат и осукана моето си е келешлък :)
Това с филтъра е хубаво дет си направил! В тази тема много е изписано но е доста дълга като страници
Драгозов със каквото може помага!
To&To - специалист
пон май 19, 2025 5:28 pmемовлаха написа:
Успех пожелавам в избора!
пон май 19, 2025 4:46 pmTo&To написа:
Греси, масла, филтри, глави са на Хуск. Не жаля за консумативи и поддръжка + самари, шлем, алуминиева връзка на валовете, дискове, свещи, маркучи Щил, филтър бензинов го изхвърлих още нов, корда купувам само "наливна".. и тя си дойде на цена. Имам свестен дилър в провинцията. Там са ми играчките. Ако не е той... сума ти буклуци да съм си купил, които нямаше да ми вършат работа. Виждам, че доста хора са доволни от Драгозов. Явно е свестен търговец.
Всичко ми е на Хускварна свързано със косата без очилата. Корда 3 чешита, полвам кръгла, квадрат и осукана моето си е келешлък :)
Това с филтъра е хубаво дет си направил! В тази тема много е изписано но е доста дълга като страници
Драгозов със каквото може помага!
От собствен опит и от съвети на хора работещи много с бензинова малогабаритна техника знам, че горивния филтър е много важен. Не запали ли ми резачка или тримера след дълъг период на неползване, сменявам филтъра с нов Хусков (такива имам в момента ) или Щилски и пали веднага в 85% от случаите. Темата е голяма и всеки си има собствен опит и мнения. Много изписано има, но не с всичко изписано съм съгласен. Понякога някои хора непременно искат да налагат собствения си опит и мнения като меродавни. Старая се да не изказвам крайни мнения.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: