Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
емовлаха - специалист
ср юни 03, 2026 5:19 pmkokowoz написа:
Здравейте, дойде време да подменя моя Лидълски тример с нещо читаво. Четвърти сезон започнах с него, но последно време само ми пили нервите, взе да става своенравен нещо и загуби своята мощ. Сменил съм свеща, редуктора ( голям зор, докато подменя осите, за да си ползвам щилската кордова глава), маркучета подменени, въздушното филтърче изпрано…..вече за буталото и семеринги, просто не разбирам. Още от преди от коментари тук съм си набелязал STIHL FS 94 C-E, иска ми се да ми върши работа, да е лека и да е стабилна. То пак май в края на пролетното промо на STILL се навих на тази стъпка,
За да ползваш Щиловата глава изваждаш и гайката и слагаш на нейно място тази гайка дето я имаш за монтажа на диска ако се налага я дооформяш. Или си вземаш адаптер за резбите
Щиловите глави тежът доста сподели какъв номер Щил глава си слагал каква корда в мм си ползвал. Аз също смятам да си купя Щил глава но голяма.
По памет STIHL FS 94 C-E колегата от форума Трифонов го има и е доволен от машинката
Лидълската може да си я занесеш в сервиз да ти я оправят, нещо дребно може да е гарнитурка карбуратор
съб май 23, 2026 7:17 pmkr1100 написа:
Стигат ми бълващите черен дим по 10 м дизелови боклуци и "двутактови" модерни бензинови еднодневки горящи по 1 л масло на 1000 км по пътищата и Камазите да ме тровят
MamaMy - майстор
Toзи трактор дали има катализатор? Чукна орехчетата и умре. Досега всички съвременни доработки на мотора на Рудолф само го влошават като екологичност. Баща ми караше Икарус. Чист дизел. На 3 000 000 км за първи път му направиха основен ремонт. Не пипаше маслото и пропушваше само при палене. След ремонта вече не беше така :?
kokowoz - помощник
Кордовата глава, която ползвам е STIHL AutoCut C 26-2, доволен съм, лесно се сменя кордата, никакви проблеми вече трети сезон. Ползвам само корда на Щил 2,4 мм, в началото кръглата, която има каналче, но след това пробвах квадратната и от тогава само с такава кося. Лидълската глава даде фира рано, вземах щилска 25-2 ако не се лъжа, но тя не е с лесна смяна на кордата и затова си взех 26-2. Масло също ползвам на Щил, пълната синтетика, по препоръка тук от форума, като сместа след първите 5/6 резервоара си я правя 1:50, 20мл на литър.
MamaMy - майстор
Не знам колко е правилно, но масло за всички двутактови машини до сега взимам само зелено наливно от Хускварна (магазина на Никси. Ако се брои за реклама го изтрийте). Преди години още като гражданин, не се бях и замислял за резачки и косачки, но карах Трабант. Правех го от-до сам. Дори сам си правех коляновите валове. Забелязах при поредното сглобяване, че основните лагери са много сухи. През тях не минава достатъчно горивна смес особено външните и те хвърлят циментацията. А бяха супер скъпи пущините. Като оригиналните нямаше никакви като стандарт дори. Купувах чешки предвидени точно за двигатели поради тежкия температурен режим. Оригиналните бяха съчмени, а чешките ролкови. Чешките бяха и с по-малък външен диаметър. Носех ги на стругар да им направи втулка, канал за сегмента и отвор за стопорния щифт. Голяма игра, но си заслужаваше. Ремонтирал съм над 10 вала за мен и за приятели. Та колега трабантаджия ме светна за това масло. Като сметнах цената почти не оказваше влияние на разхода в пари. След като пробвах веднъж, повече друго масло не съм сипвал. Водят го бездимно. Разликата е видима. Като отворих двигателя да сменя диашибрите и двата картера от вътре бяха залени. Имаха отложено по тях масло, а лагерите се въртяха мазно. Другото важно нещо е, че не прави нагар по буталата. Абе хората явно са знаели какво правят като са го произвели. Слага в малкото си джобче ЛТ2Т, Дитакт или недоразумението М10Д.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: