• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
preslav - майстор
zz_stefanov написа:
Благодаря за отговорите тук. Просто за три страници успях да отметна доста от въпросите дето ми бяха в главата. Чел съм и от дългите теми по въпроса, но както става обикновено, полезната информация вече се е размила в многото постове.
Днес накупих маркучите и аксесоарите и я мятам :)
Ако вземеш да кажеш какво и от къде си купил, че и снимки да понаправиш - цена няма да имаш.
vlax - майстор
zz_stefanov написа:
Днес накупих маркучите и аксесоарите и я мятам :)
Ако има нещо питай,ще помагаме.
zz_stefanov - майстор
Маркучът е на 20 см с четири отвора на капкообразувател за 0,46 лв/м. Мрежест филтър, регулатор на налягане.
Купувани от са от Рувик.
Най ме притеснява регулатора за налягане, ако може така да се нарече, щото налягането ще зависи от дебита (то вътре няма мембрани и каквато и да е механика). Ако отворите по маркуча не са достатъчно, не виждам как ще е 1 бар на изхода, ще е повече.

Прикачен файл

IMG_20170506_143845[1].jpg
preslav - майстор
zz_stefanov написа:
Маркучът е на 20 см с четири отвора на капкообразувател за 0,46 лв/м. Мрежест филтър, регулатор на налягане.
Купувани от са от Рувик.
Най ме притеснява регулатора за налягане, ако може така да се нарече, щото налягането ще зависи от дебита (то вътре няма мембрани и каквато и да е механика). Ако отворите по маркуча не са достатъчно, не виждам как ще е 1 бар на изхода, ще е повече.
Той Хидразин вече писа за тези регулатори, че са майтап, но на първо време ще ти спаси положението. Вътре има някаква механика, но е точно някаква - ако дръпнеш бялото в средата ще видиш устройството му. В началото се прави, че не излиза, но то е от О-ринга - не е на резба, просто се измъква. Аз също не се доверих на въпросния регулатор и си поставих кранове, които настройвам според дебита да дроселират. Крановете съм сложил преди регулатора, един вид регулаторът да е защита, но не съм убеден, че от нещо ще ме защити. Както казва един колега "какви по-скъпи неща сме счупили", че свиркай си, дай си един ден да видиш какво се случва.
hidrazin - майстор
Спокойно с тези регулатори.
Работят но проблема (поне при мен) е че след време не само капят от дупчицата ами направо пръска здраво. :-D
Иначе с такъв както казах, изкарах 4-5 години.
При мен на входа на този регулатор влиза от помпата около 5 атмосфери.
Изхода му захранва няма и 100 метра капков маркуч като на Стефанов - на 20 сантиметра дупките.
Никога съм нямал проблем с високото налягане че да ми изхвърли някоя връзка.
Та само това с протичането ме дразни и затова ще го сменям.
:partyman:
zz_stefanov - майстор
Малко развитие по темата, това ми е поливната станция, ще е покрита от следващата седмица. Още не съм покрил и цялата площ с маркучи, защото ни заваля дъжд. Водомерът е много полезен при настройване на продължителността на работа на таймера. Редуцира, без да са закачени маркучите пропуска около 300 л/час, но след закачането на една трета от маркучите се получи разход около 150 л/час. Предполагам, че ако разставя 100'те метра маркуч, заради редуцира разхода няма да надвиши 300 л/час.
Мислех да му сложа такъв разходомер http://www.tashev-galving.com/033+GRD+8 ... 0%B5%D0%BD , но се въздържах. :)

Прикачен файл

IMG_20170514_072514[1].jpg
nikel - специалист
Миналата година си купих лентов 2 км. по 6,5 ст. на метър. Сменям го всяка година, като ми трябват по 250 м. всяка година.
Снимката е от миналата година

Прикачен файл

20160417_105150.jpg
zz_stefanov - майстор
На какъв маркуч попаднах, но голяма част от дупчиците са затапени защото не е премахнат материала. Та днес съм се борил с това, преди разставянето на новите дължини.

Прикачен файл

IMG_20170521_092507[2].jpg
hidrazin - майстор
zz_stefanov написа:
...но голяма част от дупчиците са затапени защото не е премахнат материала.....
Аааа... Тоя филм и аз съм го играл но го бях забравил. :-D
Е, при мен не бяха "голяма част" но имаше. Просто "замбата" на машината не ги е прерязала докрай.
Но пък като свършиш с борбата, следващата ще е "евентуално" след няколко години - като дойде време да го сменяш.
:partyman:
preslav - майстор
nikel написа:
Миналата година си купих лентов 2 км. по 6,5 ст. на метър. Сменям го всяка година, като ми трябват по 250 м. всяка година.
Снимката е от миналата година
Аз преди два дена си купих 120 м. по 18 ст. - нали и кварталните търговци трябва да ядат нещо, ама то Х2.8 на твоята цена си заслужава да се замисля за следващата година.
Това, което се вижда в близкия край на снимката бидон ли е или кладенец с помпа?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Сълзящ маркуч" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: