• 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
dpp - специалист
Lisko написа:
То хубу че си така, ама за цял декар ли си?
Не съм така за цял декар, но състоянието в което беше градината началото на миналото лято - 1.80см бурени не знам с каква моторна коса и с какъв режещ диск /циркуляр ли кво ли тряба да си за да минеш през това през което аз минах с ръчната коса и 3-4 заточвания :lol:
bigdragon - майстор
Lisko написа:
То хубу че си така, ама за цял декар ли си?
Ъхъ....
Двора е 3.5 декара, от които 1.5 е затревен.
Вярно че в началото трябваше и по сериозна работа, но след мотиката
и търнокопа първата година, вече се коси само с това, вече е 15 годишно.
Багериста - специалист
Здравейте, много правилно те съветва колегата ,ако искаш да имаш машинка на която да разчиташ когато ти потрябва марките са ЩИЛ и ХУСКВАРНА. Аз уморих една китайска коса за около 2 сезона ,и след това купих хускварна 135r ,е бая парици дадох за нея но като я запаля да кося и почна да работя въобще не съжалявам. Някъде из форума бях писал по подробно за това чудо на техниката //КИТАЙСКА МОТОРНА КОСА//,разликата в работата между китайската и истинската е колкото между земята и небето ,УСПЕХ В ИЗБОРА
vectra72 - специалист
Моята е такава http://www.onlinemashini.bg/benzinova-m ... 08-kw-/252 уж разработка на Хускварна.Имам я близо 2 г. и засега само корда слагам и гресирам.
iivanov - майстор
Прав е Драко - отдели някой лев , та рахат да теглиш . Обаче има една малка , досадна подробност -неговата машина е с вал , а там цената скача много нагоре . Но има марка , която при сходно качество , цената е надолу . А и фирмата вносител предлага 6 месечен , безлихвен лизинг , което разширява възможностите . Съжалявам , че при моя избор , не вземах най-големия , профи модел . За да усетя истинския кеф . При косене , де . :-D
kvd74 - специалист
dpp написа:
КОлеги..Змиите тръгнаха! :-D

През уикенда тествах едно косене на къщата с една моторна коса на "Петров" - CG-430B май е като тази. Водят се италиански - колко да са италианси ама поне части би трябало да има.. Може и да е по стар модел, доста лека ми се видя и действах с металния тризъбен нож. Потърсих инфо сега в нета и не намирам да се продава и с кордова глава - на цена около 290 лв я намирам без кордова.
Другия вариант е от колегата във форума китайката за 239 лв - Моторна коса TT-BC520H.
За нея знам че поне части всякакви и читава глава има в комплекта.
Давайте мнения за тея два модела. Ако има и трети в този диапазон с читава поддръжка съм готов да чуя предложения..
Косил съм с "Петров", може би същият модел, но купена за 400лв.преди 5-6 години. Оказа се надеждна, още работи, а беше на тройна езда. Нещо подобно е на моето MTD-смарт 43, като работа с машината. След много мислене миналата година я купих на 209 лв.и до тук е само на 6-7литра изгорен бензин. Има доста вибрации в дясната къса ръкохватка, други забележки нямам. След зимата запали на третото дръпване.Мисля, че за парите, изработката и приложението си струва.
dpp - специалист
kvd74 написа:
dpp написа:
КОлеги..Змиите тръгнаха! :-D

През уикенда тествах едно косене на къщата с една моторна коса на "Петров" - CG-430B май е като тази. Водят се италиански - колко да са италианси ама поне части би трябало да има.. Може и да е по стар модел, доста лека ми се видя и действах с металния тризъбен нож. Потърсих инфо сега в нета и не намирам да се продава и с кордова глава - на цена около 290 лв я намирам без кордова.
Другия вариант е от колегата във форума китайката за 239 лв - Моторна коса TT-BC520H.
За нея знам че поне части всякакви и читава глава има в комплекта.
Давайте мнения за тея два модела. Ако има и трети в този диапазон с читава поддръжка съм готов да чуя предложения..
Косил съм с "Петров", може би същият модел, но купена за 400лв.преди 5-6 години. Оказа се надеждна, още работи, а беше на тройна езда. Нещо подобно е на моето MTD-смарт 43, като работа с машината. След много мислене миналата година я купих на 209 лв.и до тук е само на 6-7литра изгорен бензин. Има доста вибрации в дясната къса ръкохватка, други забележки нямам. След зимата запали на третото дръпване.Мисля, че за парите, изработката и приложението си струва.
Благодаря за мнението. И мен ми се стори доста стабилна тая на "Петров". Макар че бях с тризъбеца се справи добре. Ако беше с корда щях да съм и по-бърз. Другото което ми направи впечатление , не знам дали е с вал ли с кво е но нямаше вибрации . А бензин ми изгори има няма половин литър :shock:
bigdragon - майстор
iivanov написа:
................ Обаче има една малка , досадна подробност -неговата машина е с вал , а там цената скача много нагоре ...................... че при моя избор , не вземах най-големия , профи модел . За да усетя истинския кеф . При косене , де . :-D
Предложеният от мен модел също е с вал и мотоциклетна ръкохватка, трябва му само сбруя.
По-големите модели косят по-бързо, но са и по-тежки,
само за за декар двор, не си струва. ВЕрвай ми....
borkata3000 - специалист
Изображение

Няколко плюса и един минус за този тример да споделя:
+ има силата да коси гъста трева с кордата (с ножа е дори по-лесно)
+ удобна е
+ лека е
- ужасна вибрация при достигане на макс. обороти, след 3 мин. усещането е все едно цял ден си пляскал шамари
dpp - специалист
bigdragon написа:
iivanov написа:
................ Обаче има една малка , досадна подробност -неговата машина е с вал , а там цената скача много нагоре ...................... че при моя избор , не вземах най-големия , профи модел . За да усетя истинския кеф . При косене , де . :-D
Предложеният от мен модел също е с вал и мотоциклетна ръкохватка, трябва му само сбруя.
По-големите модели косят по-бързо, но са и по-тежки,
само за за декар двор, не си струва. ВЕрвай ми....
FS 55 със сигурност ли е със ВАЛ?
Намерих я на добра цена с безсплатна доставка http://www.kol-bg.com/%D0%B3%D1%80%D0%B ... se-734.htm
Това което зюабелязвам е че май отделно се взима кордова глава и 4 зъбец? Иначе като цена почна да ми харесва. Въпроса е как е с мощността че при мене доста бурени има :?
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: