Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kopaiko - специалист
Здравейте,каква степен на затъмняване е необходима за оранжерийни домати?Тази година мисля да хвърля една мрежа върху найлона.
preslav - майстор
Нямам оранжерия, но тази година ще пробвам с най-ниския процент, който намерих 30% - винаги после може да се вдигне процента.
krismarg - специалист
За зеленчуци до 45%, но зависи от зеленчука и от мястото. Миналата година оставих десетина корена домати извън мрежата. Порастнаха наполовина от тези под мрежата, много по-малко домати и на места пригор, за разлика от другите. Те пък стигнаха 2 метра с по-голямо разстояние м/у завръзите. Според мен най-добре е мрежата да може бързо и лесно да се прибере. Пуска се по време на градушките, пибира се и после пак при температури над 32 градуса.
При пипера, в Шуменско май няма нужда от мрежа, поне миналата година извън мрежата стана, а под мрежата не се опраши достатъчно. В Бургаско пък в големите жеги и пипера хваща пригор.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Пригорът е бактерия. Мислиш, че силното слънце го причинява?
kr1100 - майстор
kopaiko написа:
Здравейте,каква степен на затъмняване е необходима за оранжерийни домати?Тази година мисля да хвърля една мрежа върху найлона.
Aз сложих с 30% и с/у градушка , и за засенчване.
preslav - майстор
krismarg написа:
http://www.bgfermer.bg/Article/5080435
Ами то за туй е хубаво човек да прочете туй-онуй преди да оре свойта нива. Аз понеже нямам нива също мислех, че Слънчевия пригор се причинява от бактерии, онези слънцелюбивите, лежат под чадъра и си гасят фасовете в пясъка (пардон зеленчука) до тях.
Благодаря за линка, търсих го, но не го намерих и реших да замълча докато някой друг не покаже средния си пръст, че да стане ясно кой, къде го е клъвнал петела!

Тема "Мрежа за сянка?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: