Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Понеже имам fs 55 та да ви кажа тоя плоския нож не че не върши работа ама от години ползвам такъв нож и съм много по доволен не се товари машината а тия малките не са като храстореза нямат вътък но пък са лекички .

Изображение
cat написа:Понеже имам fs 55 та да ви кажа тоя плоския нож не че не върши работа ама от години ползвам такъв нож и съм много по доволен не се товари машината а тия малките не са като храстореза нямат вътък но пък са лекички .

Изображение


cat написа:Понеже имам fs 55 та да ви кажа тоя плоския нож не че не върши работа ама от години ползвам такъв нож и съм много по доволен не се товари машината а тия малките не са като храстореза нямат вътък но пък са лекички .

Изображение


А наистина ли е толкова опасен? И аз като госпожата, написала поста, мисля да си купя същия тример, но от прочетеното тук се поизплаших, че ще се осакатя.

Иначе да кажа, че с ел. косачка на четири колелца е трудно да се коси неравен терен. Миналата година някакви подземни животинки /къртици или нещо друго/. бяха осеяли целия двор и косачката забиваше. Забива и на най-леката неравност, а когато е неравно управлението на две колела /нали двете са повдигнати/. Вдигната на две колела се управлява по-трудно и отнема време. Едни общински служители като ме видяха да се мъча - влязоха и за 5 мин. с тримери изкосиха място, което аз с косачка на 4-ри колела изкосявах за час. важно е, че косачките на 4 колела трудно косят влажна трева. А ако пропуснеш седмица или се падне дъждовен майска седмица-две - тревата става до кръста. Такава ситуация имах миналата година. Наложи се по класическия вариант - с ръчна коса.
Ами опасни са ако косиш замърсен терен , за мен най опасното е стъклена бутилка или буркан . За над 10 години косене имам няколко по сериозни инцидента и само веднъж ми вадиха стъкла от краката , шлема е задължителен атрибут хубави кожени обувки и някакъв гащеризон най добре дънков , лично аз кося с кори . Косил и по джапанки и къси панталони но задължително с шлем катокато това си го позволявам единствено на вилата понеж кося редовно там и съм почистил .
Косене по джапанки - това е неразумно . Ползвам кубинки , а крачолите на гащеризона натикани в тях . При работа с нож ползвам и защитни кори за работа с храсторез . На тези , малките бръмчилки , ползването на нож е спомагателно и лично аз не го препоръчвам , защото при удари на неизследван терен жилото и водещата втулка си заминават . Най-гадния удар е в полузаровена мрежа - обратният удар е стахотен . А бутилките ги чупя и с кордата . :-D
Здравейте, изчетох няколко теми за моторните коси... но не мога да взема решение какво да купя. Искам нещо качествено и същевременно не ми се дават 1000 лв. Двора ми е нещо от порядъка на 0.5 дка като ще се коси 2-3 пъти в годината. Леко наклонен терен, като не позволявам да стане повече от 30-40 см тревата. Евентуално би се разрастнал до 2дка за вбъдеще, като това е максимума. Нз дали бих косил на някой съсед двора но и техните са толкова големи. Т.е трябва ми нещо не толкова мощно, но и все пак нещо на което да мога да разчитам ако се наложи натоварване. Мисля че максимума които бих могъл да отделя е 700 лв. Ако все пак има някой модел който струва 700 + но е мн по качествен ще съм благодарен да го споделите, а ако е по евтин и много добър, още повече. Като последно искам да кажа че не робувам на марки, за мен е важно качеството.
като мощност ако трябва да избирам в този бюджет http://www.oleomac.bg/product.php?ProductID=24
Имам по-голямото братче на това олео - 440 . Различават се само по двигателя . Кораво шаси . С по-голяма мощност и за по-малко пари е маккълъч б 40 елит .
А малкия вариянт - http://www.oleomac.bg/product.php?ProductID=23, за непрофесионална употреба, дали е ок. Имам предвид до 2 дка двор на къщата в която живея и после пак така след като тревата порастне отното. Няма в никакъв слъчай да се ползва за профи употреба. Идеята е че искам не да мина евтино, а да взема нещо съобразено с целите. Работата ми е свързана с др дейсност и няма да кося огромни площи. Все пак обаче искам да взема нещо читавко и да няма след време... "трябваше да взема по пощната".

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Градина”