Миналата зима не можах да прегъна няколко асми с десертно грозде, защото стеблото им стана доста дебело и реших да ги изолирам и каквото стане.
Използвах подложка от ламинат 5мм. и ги увих както е показано на снимките.
Студовете бяха до -15/-18 гр. за няколко дни а около 15-20 дена под -10/-13 гр.
А бе всички си спомняте тази зима.
След отвиването днес, се оказа, че са запазени идеално, пъпките са добре и метода е успешен. Сотровете баха Катя, Брестовица и Афродита.
Останалите са зарити и се надявам след седмица да ги разровя и извадя за да не се разпъпят в земята.
Метода е лесен, не много скъп и поне за тези температури успешен.
Полиетилена от горе с който бях обвил асмите се накъса от вятъра и напълни с вода която замръзна, но без последствия.
Използвах подложка от ламинат 5мм. и ги увих както е показано на снимките.
Студовете бяха до -15/-18 гр. за няколко дни а около 15-20 дена под -10/-13 гр.
А бе всички си спомняте тази зима.
След отвиването днес, се оказа, че са запазени идеално, пъпките са добре и метода е успешен. Сотровете баха Катя, Брестовица и Афродита.
Останалите са зарити и се надявам след седмица да ги разровя и извадя за да не се разпъпят в земята.
Метода е лесен, не много скъп и поне за тези температури успешен.
Полиетилена от горе с който бях обвил асмите се накъса от вятъра и напълни с вода която замръзна, но без последствия.