• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 37
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Багериста - специалист
Колеги имах скъпа гръбна пръскачка ,но след доста години служба е време да се смени.След справка с гугъл се чудя коя да избера ,Матаби или нещо от сорта механична или акумулаторна най вероятно китайска.Миналия сезон купих механична за 20-тина лева и ми идва да я тресна в цимента ,тече от капачката ,не пръска добре ,помпиш като луд ,абе няма нищо общо с хубавите пръскачки.Бюджета ми е около 100- може и малко горница лева. Интересувам се най вече за акумулаторната ако някой притежава и ползва такава да сподели мнение.За механичните в този диапазон съм сигорен че са добри.Предварително благодаря
VLADO66 - майстор
Грабвай я тази и ще ме споменаваш с добро http://www.bagira.bg/15166/%D0%BF%D1%80 ... -16-%D0%BB
PCL82 - майстор
Миналата седмица си купих пръскачка, защото старата руска тип кофпомпа се проби от ръжда. Старата не беше особено удобна-стоманени части, които корозират, ръждата набъбва и се запушва, освен това е тежка и неудобна.

В магазина имаше китайски за 24 лв и чешки за 50лв и двете 16л. Имаше и една електрическа за 190лв. Имаше и ръчни испански-доста скъпи. Избрах чешката, защото е с по-здрава пластмаса и дебела капачка. Консултантът ме предупреди, че са имали случай китайската да се разлепи по връзката между дъното и периферията. И на китайската и на чешката някои части на помпеният механизъм изглеждаха абсолютно еднакви. Възможно е чехите да ползват някои китайски части или китайците да са копирали.

Предстои да я пробвам. Чешката има гаранция, китайската няма.

Електрическата беше с 7Ач 12В оловен гелов акумулатор. Според мен ръчната лесно може да стане електрическа. Пробива се отвор и се слага един автомобилен вентил с електрическа помпа за кола и батерия. Трябва да се провери дебита, колко дълго ще работи помпата (моята метална лидълска я дават до 5мин заради охлаждането на цилиндъра) и да се прецени дали е нужен пресостат. Чешката има предпазен клапан на капачката-една гумена мембрана, която изхвърча.
infomar
Аз ползвам вече втора година GARDENA Comfort 12л. и съм много доволен.
Разпръскваща дюза --> Никелиран месинг
Разпръскваща тръба --> Никелиран месинг
Вече никога няма да купя пръскачка с пластмасова дюза.

Изображение
hidrazin - майстор
Ползвам китайска вече 5-6 години и не е дала никакъв дефект.
И чешките и GARDENA са си чисти китайци.
Преобразуване на ръчна в електрическа не се прави с помпа за кола.
Има си помпички за акумулатор с вграден пресостат и не са чак толкова скъпи.
:partyman:
Багериста - специалист
Тези които заглеждам си имат всичко ,помпи , алумулатори няма да преправям нищо. Просто ако някой колега притежава такава да сподели как се справя със задачите и дали си зашлужава покупката.
Andri01 - майстор
Някой знае ли на какво налягане работят тези електрическите пръскачки?
Багериста - специалист
Като ги разглеждах и четох характеристиките ,пишат че вдигат до 4 атмосфери незнам обаче до колко са реални.
crez - майстор
hidrazin написа:
Преобразуване на ръчна в електрическа не се прави с помпа за кола.
Има си помпички за акумулатор с вграден пресостат и не са чак толкова скъпи.
+1. Имам две механични,една маркова(уж) другата китайска и бинзинова гръбна. С механичните пръскам хербецид, а другата зеленчука. с бензиновата лозето. Каквато и гръбна да вземеш все тая. Системата на работа е един и същ. Като пръскаш със син камък,колкота и добре да е прецеден р/ра частици от варта и камъка надират силиконовия семеринг и буталото, след време започва да тече. Следва смяна на комплекта за буталото(продават се отделно) Според мен по-доброто решение е на батерии в сравнение с другите (изключвам бензиновата) Прави 4-5 м облак от айрозоли,силна въздъшна струята обръща листата и нанася р/ра точно там където се въди маната..
Багериста - специалист
Пак моля ако има някой колега с акумулаторна пръскачка да сподели как се държи,че сезонът скоро ще настъпи. За механичните нещата са горе долу ясни.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 37

Тема "Гръбна пръскачка на батерия или скъпа механична" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: